Rabarbrakake med italiensk marengs

Å bake i en langpanne er perfekt når du skal bake for mange. Rabarbra og italiensk marengs gjør denne langpannekaken ekstra festlig.

ca. 24 kakestykker

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

200 g romtemperert smør
3 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
6 egg (spar 3 hviter til marengsen)
4 dl hvetemel 
2 ts bakepulver
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet 
200 g fersk rabarbra

Sukkerlake
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett 3 egg og 3 eggeplommer ett om gangen mens du visper. Bland mel med bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Riv sitronskal og rør om.

Skjær rabarbrastilkene i skiver, ca. 1 cm brede.

Kle en langpanne med bakepapir. Fordel røren jevnt i pannen og fordel rabarbrabitene over røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles helt.

Kok opp sukker og vann til 120 °C. Visp eggehvitene stive. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm under kontinuerlig kraftig visping. Visp til marengsen er avkjølt til romtemperatur.

Del kaken i biter eller sprøyt marengsen direkte på kaken. Brenn av marengsen med en brenner. Har du ikke en brenner? Sett kaken i ovnen i noen minutter på overvarme.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?