Rabarbrakake med italiensk marengs

Å bake i en langpanne er perfekt når du skal bake for mange. Rabarbra og italiensk marengs gjør denne langpannekaken ekstra festlig.

ca. 24 kakestykker

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

200 g romtemperert smør
3 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
6 egg (spar 3 hviter til marengsen)
4 dl hvetemel 
2 ts bakepulver
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet 
200 g fersk rabarbra

Sukkerlake
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett 3 egg og 3 eggeplommer ett om gangen mens du visper. Bland mel med bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Riv sitronskal og rør om.

Skjær rabarbrastilkene i skiver, ca. 1 cm brede.

Kle en langpanne med bakepapir. Fordel røren jevnt i pannen og fordel rabarbrabitene over røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles helt.

Kok opp sukker og vann til 120 °C. Visp eggehvitene stive. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm under kontinuerlig kraftig visping. Visp til marengsen er avkjølt til romtemperatur.

Del kaken i biter eller sprøyt marengsen direkte på kaken. Brenn av marengsen med en brenner. Har du ikke en brenner? Sett kaken i ovnen i noen minutter på overvarme.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.