Ingredienser
200 g romtemperert smør
3 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
6 egg (spar 3 hviter til marengsen)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
200 g fersk rabarbra
Sukkerlake
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett 3 egg og 3 eggeplommer ett om gangen mens du visper. Bland mel med bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Riv sitronskal og rør om.
Skjær rabarbrastilkene i skiver, ca. 1 cm brede.
Kle en langpanne med bakepapir. Fordel røren jevnt i pannen og fordel rabarbrabitene over røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles helt.
Kok opp sukker og vann til 120 °C. Visp eggehvitene stive. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm under kontinuerlig kraftig visping. Visp til marengsen er avkjølt til romtemperatur.
Del kaken i biter eller sprøyt marengsen direkte på kaken. Brenn av marengsen med en brenner. Har du ikke en brenner? Sett kaken i ovnen i noen minutter på overvarme.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Bak med sommerens bær
Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Himmelske søte bringebær
De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?