Ingredienser
200 g romtemperert smør
3 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
6 egg (spar 3 hviter til marengsen)
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
200 g fersk rabarbra
Sukkerlake
2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme. Visp smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett 3 egg og 3 eggeplommer ett om gangen mens du visper. Bland mel med bakepulver og rør det inn i eggedosisen. Riv sitronskal og rør om.
Skjær rabarbrastilkene i skiver, ca. 1 cm brede.
Kle en langpanne med bakepapir. Fordel røren jevnt i pannen og fordel rabarbrabitene over røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. La kaken avkjøles helt.
Kok opp sukker og vann til 120 °C. Visp eggehvitene stive. Hell i den varme sukkerlaken i en tynn strøm under kontinuerlig kraftig visping. Visp til marengsen er avkjølt til romtemperatur.
Del kaken i biter eller sprøyt marengsen direkte på kaken. Brenn av marengsen med en brenner. Har du ikke en brenner? Sett kaken i ovnen i noen minutter på overvarme.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.