Rabarbrakompott med kanelis

4 porsjoner
Rabarbrakompott med kanelis
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Is

    • 4 eggeplommer
    • 1 dl Dansukker Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 dl melk
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 1–2 ts malt kanel

    Kompott

    • 500 g rabarbra i biter
    • 1/4 liter utblandet jordbærsaft eller annen saft
    • 1 ss friskpresset sitronsaft
    • 1 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 ss potetmel

    Visp sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker. Kok opp melk, kremfløte og kanel. Visp den varme melkeblandingen inn i eggblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

    Ha rabarbrabitene, de to safttypene samt melis i en kasserolle, og kok til rabarbraen er mør. Rør i vaniljesukkeret. Rør ut potetmelet i litt kaldt vann, og hell det i, i en tynn stråle under omrøring for å jevne kompotten. Server kompotten lunken eller kald sammen med isen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker