Rabarbralimonade - Oppskrifter

Rabarbralimonade

ca. 2 liter 1 time
Denne leskende rabarbralimonaden er herlig å sette frem på varme sommerdager. Bland med kullsyreholdig vann for å gjøre smaken ekstra sprudlende.
Rabarbralimonade
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 2 kg rabarbra
  • 1 1/2 liter vann
  • 1 kg Dansukker Sukker
  • saften av 1 sitron

Valgfri smakstilsetning

  • ca. 20 g revet ingefær

Skyll rabarbraen, og skjær den i biter. Hell vann i en kasserolle og kok rabarbraen i ca. 10 minutter til den er helt myk.

Sil av saften. Vask kasserollen og hell tilbake saften i kasserollen. Tilsett sukker, sitronsaft og eventuelt ingefær. Kok opp saften i ca. 3 minutter og skum av.

Hell over på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;