Rabarbramarmelade med kardemomme og vanilje

2 glass 25 minutter
Prøv deg gjerne frem med ulike krydder og smakstilsetninger, slik at du får rabarbramarmeladen akkurat slik du vil ha den. Denne rabarbramarmeladen med smak av kardemomme og vanilje passer til alt fra ristet brød til kakefyll.
Rabarbramarmelade med kardemomme og vanilje
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 500 g Dansukker Syltesukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 1 vaniljestang

Skyll rabarbraen og skjær den i skiver. Bland den deretter med syltesukker og kardemomme i en kasserolle.

Del vaniljestangen på midten og deretter en gang til på midten. Tilsett i kasserollen. La koke i 5 minutter.

Skum godt av. Ta ut vaniljestangen og miks marmeladen slik at det blir igjen litt biter.

Hell marmeladen over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker