Bland sammen ingrediensene til lokket og la blandingen hvile i kjøleskap i 1 time. Still ovnen inn på 175°. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.
Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter. Kle formen med deigen. Stikk huller i deigen.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den stå til avkjøling.
Kok rabarbraen og sukkeret i en rustfri kasserolle til rabarbraen er myk. Vri opp gelatinplatene og rør ned i rabarbraen. Rør om til gelatinen er smeltet.
Når rabarbrablandningen begynner å stivne, helles den i lokket.
Visp sammen alt til kremen, unntatt vaniljesukkeret, i en kasserolle og kok til det tykner. La det stå til avkjøling. Tilsett vaniljesukkeret. Bre kremen over rabarbraen.
Strø over ristede mandler. Oppbevares kaldt før servering.
Oppskriften er utarbeidet av