Rabarbrapai

ca. 8 porsjoner

Karakter (15 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Lokk
2 1/2 dl hvetemel
100 g smør eller margarin
3 ss Dansukker Melis
1 eggeplomme

Rabarbragelé
7 hg rabarbra i 2 cm store biter
3 dl Dansukker Strøsukker
8 gelatinplater

Vaniljekrem
6 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Strøsukker
1 ts vaniljesukker
3 dl fløte
2 ss potetmel

Garnering
ristede mandelflak

Instruktioner

Bland sammen ingrediensene til lokket og la blandingen hvile i kjøleskap i 1 time. Still ovnen inn på 175°. Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann.

Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 24 cm i diameter. Kle formen med deigen. Stikk huller i deigen.
Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. La den stå til avkjøling.

Kok rabarbraen og sukkeret i en rustfri kasserolle til rabarbraen er myk. Vri opp gelatinplatene og rør ned i rabarbraen. Rør om til gelatinen er smeltet.

Når rabarbrablandningen begynner å stivne, helles den i lokket.

Visp sammen alt til kremen, unntatt vaniljesukkeret, i en kasserolle og kok til det tykner. La det stå til avkjøling. Tilsett vaniljesukkeret. Bre kremen over rabarbraen.

Strø over ristede mandler. Oppbevares kaldt før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.