Rask müslipai

Superrask pai for uventet besøk. Rør sammen müsli og sirup for en sprø og gyllenbrun topping. Serveres med smidig og luftig råkrem.

ca. 6–8 porsjoner

PT25M

ca. 20 minutter

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

400 g bær etter eget valg 
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss potetmel 
1 ts vaniljesukker 
3 dl müsli eller granola
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
50 g smør 

Råkrem
2 eggeplommer 
2 ss Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker 
2 dl kremfløte

Instruktioner

Sett ovnen på 200°C, over- og undervarme. Bland bær med demerarasukker, potetmel og vaniljesukker og legg i en form. Bland müsli med sirup og dryss jevnt over bærene. Skjær smøret i skiver og fordel over paien. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter, til den har fått en fin farge.

Imens lager du råkremen. Visp eggeplommer med sukker og vaniljesukker til en luftig blanding. Visp kremen hardt og vend forsiktig de vispede eggene inn i kremen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.