Raske churros med sitronkrem

Churros er et spansk bakverk som minner om munker i smaken. Disse churrosene er raske og enkle å lage. Server dem gjerne med en forfriskende sitronkrem.

6 glass

1 time

Karakter (4 stk)

Ingredienser

Bringebærgelé
200 g bringebær
200 g Dansukker Syltesukker

Sitronkrem
3 dl crème fraîche
2 dl kesam
4 1/2 ss Dansukker Melis
Saften av 1/2 sitron

Churros
5 skiver lyst toastbrød
100 g smeltet smør
1 dl Dansukker Finkornet Sukker
3 ts kanel

Pynt
Skallet av 1/2 sitron, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Start med å blande bringebær og syltesukker i en kasserolle, og la koke i 1 minutt. Avkjøl en liten stund, og sett så blandingen i kjøleskapet for å få den helt kald.

Rør deretter sammen ingrediensene til sitronkremen, og sett den i kjøleskapet.

Kjevle over brødskivene for å få dem tynne, og skjær bort skorpen. Pensle med smør på begge sider, og skjær skivene i fire like store lengder. Stek i ovnen i ca. 15–20 minutter.

I mellomtiden blander du sukker og kanel i en bolle. Ta ut churrosene og dypp dem direkte i sukkerblandingen. Avkjøl.

Legg en klatt bringebærgelé i 6 glass. Hell deretter over sitronkremen og en klatt til med bringebærgelé. Strø over litt revet sitronskall, og server sammen med churrosene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.