Ribben med sitrussalat og sennepskrem

4 porsjoner

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Ribben
1 kg tykke ribben
2 ss Dansukker Lys sirup
1 ts malt kanel
1 ts malt kryddernellik
1 ts malt kardemomme
1 ts paprikapulver
1 ts hvit pepper
2 ts salt
Smør eller margarin

Sitrussalat
2–3 appelsiner
1 lime
1 rødløk
1 ss finhakket rød chili
1 revet hvitløksfedd
1 ss revet fersk ingefær
1 ss Dansukker Lys Sirup
1/2 ts grovmalt sort pepper

Sennepskrem
1 ss knuste sennepsfrø
1 ss Colman sennepspulver
1 ss hvitvinseddik
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl crème fraîche 38 %

Instruktioner

Ribben
Bland sirup og krydder. Brun kjøttet i matfett i en stekepanne, slik at det får farge. Smør krydderblandingen på ribbene. Legg i en langpanne, og stek i ca. 30 minutter ved 175 °C.

Sitrussalat
Skrell appelsinene og limen, og skjær ut fileter av fruktene. Skrell og del løken i to. Skjær den i tynne båter. Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.

Sennepskrem
Bland de to sennepstypene med eddik og sirup. Tilsett fløten, og visp det til en krem. Rør i crème fraîchen, og det igjen til ønsket konsistens.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.