Ribben med sitrussalat og sennepskrem

4 porsjoner

Karakter (1 st)

Ingredienser

Ribben
1 kg tykke ribben
2 ss Dansukker Lys sirup
1 ts malt kanel
1 ts malt kryddernellik
1 ts malt kardemomme
1 ts paprikapulver
1 ts hvit pepper
2 ts salt
Smør eller margarin

Sitrussalat
2–3 appelsiner
1 lime
1 rødløk
1 ss finhakket rød chili
1 revet hvitløksfedd
1 ss revet fersk ingefær
1 ss Dansukker Lys Sirup
1/2 ts grovmalt sort pepper

Sennepskrem
1 ss knuste sennepsfrø
1 ss Colman sennepspulver
1 ss hvitvinseddik
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 1/2 dl kremfløte
1 1/2 dl crème fraîche 38 %

Instruktioner

Ribben
Bland sirup og krydder. Brun kjøttet i matfett i en stekepanne, slik at det får farge. Smør krydderblandingen på ribbene. Legg i en langpanne, og stek i ca. 30 minutter ved 175 °C.

Sitrussalat
Skrell appelsinene og limen, og skjær ut fileter av fruktene. Skrell og del løken i to. Skjær den i tynne båter. Bland alle ingrediensene til salaten i en bolle.

Sennepskrem
Bland de to sennepstypene med eddik og sirup. Tilsett fløten, og visp det til en krem. Rør i crème fraîchen, og det igjen til ønsket konsistens.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.