Ris à la malta med rømme

8 porsjoner

2,5-3 timer

Karakter (0 st)

Ingredienser

Grøtris
2 dl grøtris
4 dl vann
1/2 ts salt
1 l melk
2 dl rømme
1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Kirsebærsaus
225 g frosne kirsebær
3 dl vann
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 kanelstenger
1 ss potetmel

Instruktioner

Kok grøtrisen med vann og salt i en gryte i ca. 10 minutter under lokk.

Tilsett melken, og la stå og svelle på svak varme i ca. 45 minutter under lokk.

Ta gryten av varmen, og la grøten avkjøles.

Visp rømmen lett, og vend den ned i den kalde grøten.

Tilsett melis og vaniljesukker.

Lag kirsebærsausen. Kok opp kirsebær, vann, demerarasukker og kanelstenger.

Rør ut potetmelet i 1–2 ts vann, og rør dette ned i kirsebærsausen.  La avkjøles, og fyll deretter 8 glass lagvis med ris á la malta og kirsebærsaus.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.