Ingredienser
100 g margarin
3/4 dl melk
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker eller Sukker
2 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ss potetmel
2 1/2 dl hvetemel
Sukkerpasta til pynt
1 ss gelatin + 4 ss kaldt vann
30 gr kokosfett
1 1/4 dl Dansukker Lys Sirup
14 dl Dansukker Melis
konditorfarge
Gullstjerne
Gullpapir
Tannpirkere
Instruktioner
Smelt margarinen. Tilsett melken. Varm opp, men ikke la koke. Visp egg og sukker lett. Bland hvetemelet med bakepulver, potetmel og vaniljesukker og tilsett det vekselvis med melkeblandingen i eggedosisen. La gjerne røren hvile i kjøleskap over natten, da får du ekstra luftige og fine muffins. Hell opp i papirformer i langpanne eller i muffinsbrett. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.
Sukkerpasta
Hell vann og gelatin i en kasserolle og varm opp til gelatinen har smeltet. Tilsett kokosfettet og la også dette smelte. Avkjøl i 15 minutter. Sikt melisen i en skål og hell den avkjølte væsken og sirupen over. Kna til det blir en jevn masse. Arbeid inn valgfri farge. Oppbevar pastaen i en tykk plastpose som legges i en lufttett boks slik at den ikke tørker ut.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.