Rødbeter i skiver

Karakter (2 stk)

Ingredienser

2 kg rødbeter
1 1/2 l vann
2 ts salt

Lake
1 l rødbetekraft
1 dl ren eddik 24 % eller 2 dl eddiksprit 12 %
1 ss salt
2 1/2 dl Dansukker Sukker
10 krydderpepperkorn
10 kryddernelliker

1 bit pepperrot

Instruktioner

Vask rødbetene meget grundig. Skjær bort toppen.

Kok opp salt og vann. Legg i rødbetene og kok til de er myke.

Skyll dem under kaldt vann til de er blitt kalde. Ta av skallet. Ta vare på kraften.

Del rødbetene i skiver og legg dem på varme, godt rengjorte glass. Skrell pepperroten og legg et par biter i hvert glass.

Kok opp ingrediensene til laken. Skum godt. Hell den varme laken over rødbetene. Sett på lokket. La stå 4 uker før servering. Oppbevares kjølig.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.