Ingredienser
1 ½ kg benfri skinkestek eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk sirup
1 ½ dl balsamicoeddik
4 rødløker i båter
5–6 hvitløksfedd
1 ts malt svartpepper
4–5 kvister fersk timian
2 kjøttbuljongterninger
Saus
5 dl av buljongen
2 ss hvetemel
vann
Tomatsalsa
5–6 tomater
2 rødløk, oppskåret
2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
400 g honningmelon
1 slangeagurk
2 ss friskpresset sitronsaft
3–4 ss olje
2 ss Dansukker Brun Farin
1 dl finhakket basilikum
1 dl finhakket persille
Avokadokrem
4 modne avokadoer
4 dl lett crème fraîche
revet skall av 1 lime
4 ss friskpresset limesaft
2–4 ts Dansukker Brun Farin
2 ts salt
2 krm malt svartpepper
Baconpoteter
16–24 poteter, kokefast type
16–24 skiver bacon
200 g revet, sterk ost, for eksempel cheddar
4 ss Dansukker Brun Farin
16–24 tannpirkere
Instruktioner
Rødvinskokt skinkefilet
Bland alle ingrediensene i en gryte. La småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Hell buljongen i en gryte og kok opp. Bland melet ut i litt vann og rør til alle klumper er borte. Jevn ut buljongen og la koke i 5 minutter.
Tomatsalsa
Skjær tomatene i små terninger. Skrell melonen og skjær denne også i små terninger. Agurken skjæres også i små terninger.
Bland sammen de andre ingrediensene og hell dette over den hakkede massen. Bland sammen og la stå kaldt frem til servering.
Avokadokrem
Del avokadoene i to og fjern kjernene. Grav ut fruktkjøttet og mos det med en gaffel. Bland mosen med de andre ingrediensene. Settes kaldt frem til servering.
Baconpoteter
Skrell potetene og kok dem akkurat møre. Skyll i kaldt vann og tørk dem på husholdningspapir. Grav ut litt av potetmassen med en teskje. Fyll hullet med revet ost. Rull potetene i farinsukkeret. Legg hver potet midt på en baconskive og vri denne sammen over hullet med ost. Fest med en tannpirker. Bakes midt i ovnen ved 200° i 10–12 minutter.
Server kjøttet med sausen, avokadokremen, salsaen og potetene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!