Rødvinskokt skinkefilet med tomatsalsa og avokadokrem - Oppskrifter

Rødvinskokt skinkefilet med tomatsalsa og avokadokrem

8 porsjoner
Rødvinskokt skinkefilet med tomatsalsa og avokadokrem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Rødvinskokt skinkefilet
1 ½ kg benfri skinkestek eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk sirup
1 ½ dl balsamicoeddik
4 rødløker i båter
5–6 hvitløksfedd
1 ts malt svartpepper
4–5 kvister fersk timian
2 kjøttbuljongterninger

Saus
5 dl av buljongen
2 ss hvetemel
vann


Tomatsalsa
5–6 tomater
2 rødløk, oppskåret
2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
400 g honningmelon
1 slangeagurk
2 ss friskpresset sitronsaft
3–4 ss olje
2 ss Dansukker Brun Farin
1 dl finhakket basilikum
1 dl finhakket persille


Avokadokrem
4 modne avokadoer
4 dl lett crème fraîche
revet skall av 1 lime
4 ss friskpresset limesaft
2–4 ts Dansukker Brun Farin
2 ts salt
2 krm malt svartpepper


Baconpoteter
16–24 poteter, kokefast type
16–24 skiver bacon
200 g revet, sterk ost, for eksempel cheddar
4 ss Dansukker Brun Farin
16–24 tannpirkere

Rødvinskokt skinkefilet
Bland alle ingrediensene i en gryte. La småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Hell buljongen i en gryte og kok opp. Bland melet ut i litt vann og rør til alle klumper er borte. Jevn ut buljongen og la koke i 5 minutter.


Tomatsalsa
Skjær tomatene i små terninger. Skrell melonen og skjær denne også i små terninger. Agurken skjæres også i små terninger.

Bland sammen de andre ingrediensene og hell dette over den hakkede massen. Bland sammen og la stå kaldt frem til servering.


Avokadokrem
Del avokadoene i to og fjern kjernene. Grav ut fruktkjøttet og mos det med en gaffel. Bland mosen med de andre ingrediensene. Settes kaldt frem til servering.


Baconpoteter
Skrell potetene og kok dem akkurat møre. Skyll i kaldt vann og tørk dem på husholdningspapir. Grav ut litt av potetmassen med en teskje. Fyll hullet med revet ost. Rull potetene i farinsukkeret. Legg hver potet midt på en baconskive og vri denne sammen over hullet med ost. Fest med en tannpirker. Bakes midt i ovnen ved 200° i 10–12 minutter.


Server kjøttet med sausen, avokadokremen, salsaen og potetene.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;