Rødvinskokt skinkefilet med tomatsalsa og avokadokrem

8 porsjoner

Karakter (1 stk)

Ingredienser

Rødvinskokt skinkefilet
1 ½ kg benfri skinkestek eller -filet
2 flasker rødvin
3 dl Dansukker Mørk sirup
1 ½ dl balsamicoeddik
4 rødløker i båter
5–6 hvitløksfedd
1 ts malt svartpepper
4–5 kvister fersk timian
2 kjøttbuljongterninger

Saus
5 dl av buljongen
2 ss hvetemel
vann


Tomatsalsa
5–6 tomater
2 rødløk, oppskåret
2 hvitløksfedd (kan sløyfes)
400 g honningmelon
1 slangeagurk
2 ss friskpresset sitronsaft
3–4 ss olje
2 ss Dansukker Brun Farin
1 dl finhakket basilikum
1 dl finhakket persille


Avokadokrem
4 modne avokadoer
4 dl lett crème fraîche
revet skall av 1 lime
4 ss friskpresset limesaft
2–4 ts Dansukker Brun Farin
2 ts salt
2 krm malt svartpepper


Baconpoteter
16–24 poteter, kokefast type
16–24 skiver bacon
200 g revet, sterk ost, for eksempel cheddar
4 ss Dansukker Brun Farin
16–24 tannpirkere

Instruktioner

Rødvinskokt skinkefilet
Bland alle ingrediensene i en gryte. La småkoke under lokk i ca. 40 minutter. Hell buljongen i en gryte og kok opp. Bland melet ut i litt vann og rør til alle klumper er borte. Jevn ut buljongen og la koke i 5 minutter.


Tomatsalsa
Skjær tomatene i små terninger. Skrell melonen og skjær denne også i små terninger. Agurken skjæres også i små terninger.

Bland sammen de andre ingrediensene og hell dette over den hakkede massen. Bland sammen og la stå kaldt frem til servering.


Avokadokrem
Del avokadoene i to og fjern kjernene. Grav ut fruktkjøttet og mos det med en gaffel. Bland mosen med de andre ingrediensene. Settes kaldt frem til servering.


Baconpoteter
Skrell potetene og kok dem akkurat møre. Skyll i kaldt vann og tørk dem på husholdningspapir. Grav ut litt av potetmassen med en teskje. Fyll hullet med revet ost. Rull potetene i farinsukkeret. Legg hver potet midt på en baconskive og vri denne sammen over hullet med ost. Fest med en tannpirker. Bakes midt i ovnen ved 200° i 10–12 minutter.


Server kjøttet med sausen, avokadokremen, salsaen og potetene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.