Rødbetkake

En herlig rødbetkake med syrlig glasur som er både fin i fargen og har en kraftig smak. By på en spennende rødbetkake til kaffen!

ca. 1,5 time

ca. 10 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Rødbetkake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 1/4 dl mat- eller rapsolje
3 dl hvetemel
1 1/2 dl kokosflak
2 ts bakepulver
1 1/2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt kardemomme
3/4 ts salt
4 1/2 dl revne rødbeter (ca. 270 g)

Glasur
200 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
300 g kremost
skall av 1 lime
2 ts friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
skall av en lime
Spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, kokosflak, bakepulver, kanel, kardemomme og salt, og vend det inn i røren.

Skyll, skrell og riv rødbetene fint før du vender dem inn i røren. Rør glatt.

Smør en springform med 20 cm diameter med olje. Stek kaken i nedre del av ovnen i 45–50 minutter. La avkjøles før du hvelver kaken over på rist. La kaken bli helt kald under et klede.

Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

Hell fyllet i en sprøytepose. Del kaken i to og legg underdelen på et kakefat. Sprøyt topper med glasur på bunnen og strø over litt blåbær.

Legg på den øvre delen og sprøyt topper på hele oversiden. Dra ut hver topp med en skje. Pynt med blåbær og spiselige blomster og riv litt limeskall på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.