Rødbetkake

En herlig rødbetkake med syrlig glasur som er både fin i fargen og har en kraftig smak. By på en spennende rødbetkake til kaffen!

ca. 1,5 time

PT1H

ca. 10 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Rødbetkake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 1/4 dl mat- eller rapsolje
3 dl hvetemel
1 1/2 dl kokosflak
2 ts bakepulver
1 1/2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt kardemomme
3/4 ts salt
4 1/2 dl revne rødbeter (ca. 270 g)

Glasur
200 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
300 g kremost
skall av 1 lime
2 ts friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
skall av en lime
Spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, kokosflak, bakepulver, kanel, kardemomme og salt, og vend det inn i røren.

Skyll, skrell og riv rødbetene fint før du vender dem inn i røren. Rør glatt.

Smør en springform med 20 cm diameter med olje. Stek kaken i nedre del av ovnen i 45–50 minutter. La avkjøles før du hvelver kaken over på rist. La kaken bli helt kald under et klede.

Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

Hell fyllet i en sprøytepose. Del kaken i to og legg underdelen på et kakefat. Sprøyt topper med glasur på bunnen og strø over litt blåbær.

Legg på den øvre delen og sprøyt topper på hele oversiden. Dra ut hver topp med en skje. Pynt med blåbær og spiselige blomster og riv litt limeskall på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.