Rødbetkake

En herlig rødbetkake med syrlig glasur som er både fin i fargen og har en kraftig smak. By på en spennende rødbetkake til kaffen!

ca. 1,5 time

ca. 10 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Rødbetkake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
2 1/4 dl mat- eller rapsolje
3 dl hvetemel
1 1/2 dl kokosflak
2 ts bakepulver
1 1/2 ts malt kanel
1 1/2 ts malt kardemomme
3/4 ts salt
4 1/2 dl revne rødbeter (ca. 270 g)

Glasur
200 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
300 g kremost
skall av 1 lime
2 ts friskpresset limesaft

Pynt
blåbær
skall av en lime
Spiselige blomster

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett olje. Bland hvetemel, kokosflak, bakepulver, kanel, kardemomme og salt, og vend det inn i røren.

Skyll, skrell og riv rødbetene fint før du vender dem inn i røren. Rør glatt.

Smør en springform med 20 cm diameter med olje. Stek kaken i nedre del av ovnen i 45–50 minutter. La avkjøles før du hvelver kaken over på rist. La kaken bli helt kald under et klede.

Lag klart fyllet. Visp smøret i noen minutter. Tilsett melis og vaniljesukker og visp sammen. Vend inn kremosten og visp glasuren godt. Tilsett limeskall og limesaft.

Hell fyllet i en sprøytepose. Del kaken i to og legg underdelen på et kakefat. Sprøyt topper med glasur på bunnen og strø over litt blåbær.

Legg på den øvre delen og sprøyt topper på hele oversiden. Dra ut hver topp med en skje. Pynt med blåbær og spiselige blomster og riv litt limeskall på toppen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.