Rosa prinsessekake

1 kake

Karakter (20 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Kakebunn
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Vaniljekrem
2 dl melk
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
4 1/2 dl kremfløte

Jordbærsyltetøy
Vil du lage ditt eget syltetøy finner du oppskriften her.

Pynt
500 g mandelmasse
3 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
rød konditorfarge

Marsipankrone
50 g grønn marsipan

Last ned vår mal

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C. Smør og strø en rund form, ca. 22 cm i diameter.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland melsortene med bakepulveret og vaniljesukkeret. Vend melet ned i eggedosisen. Hell over i formen.

Stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. La kaken stå i formen i 5 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den.

Visp sammen alle ingrediensene til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret og kremfløten, i en rustfri kasserolle. Kok opp under omrøring til kremen har tyknet. Tilsett vaniljesukkeret. Avkjøl.

Visp kremfløten og bland den inn i den kalde vaniljekremen. Del bunnen i tre bunner. Smør syltetøy over to av bunnene. Fordel halvparten av vaniljekremen på disse to. Legg sammen bunnene. Smør til slutt resten av vaniljekremen oppå og langs siden på kaken. Legg det meste av vaniljekremen midt på bunnen slik at kaken blir ”rund”.

Bland mandelmassen med melis og sirup. Farge den rosa med rød konditorfarge.

Kjevl ut mandelmassen mellom plastfolie til en tynt, rundt lokk som dekker hele kaken. Dekk kaken med lokket. Sikt Melis over kaken. Pynt med kronene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?