Rosa prinsessekake

1 kake

Karakter (20 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Kakebunn
4 egg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

Vaniljekrem
2 dl melk
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ss potetmel
1 ts vaniljesukker
4 1/2 dl kremfløte

Jordbærsyltetøy
Vil du lage ditt eget syltetøy finner du oppskriften her.

Pynt
500 g mandelmasse
3 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
rød konditorfarge

Marsipankrone
50 g grønn marsipan

Last ned vår mal

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C. Smør og strø en rund form, ca. 22 cm i diameter.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland melsortene med bakepulveret og vaniljesukkeret. Vend melet ned i eggedosisen. Hell over i formen.

Stek kaken på rist i nedre del av ovnen i ca. 40 minutter. La kaken stå i formen i 5 minutter. Hvelv kaken på rist og avkjøl den.

Visp sammen alle ingrediensene til vaniljekremen, unntatt vaniljesukkeret og kremfløten, i en rustfri kasserolle. Kok opp under omrøring til kremen har tyknet. Tilsett vaniljesukkeret. Avkjøl.

Visp kremfløten og bland den inn i den kalde vaniljekremen. Del bunnen i tre bunner. Smør syltetøy over to av bunnene. Fordel halvparten av vaniljekremen på disse to. Legg sammen bunnene. Smør til slutt resten av vaniljekremen oppå og langs siden på kaken. Legg det meste av vaniljekremen midt på bunnen slik at kaken blir ”rund”.

Bland mandelmassen med melis og sirup. Farge den rosa med rød konditorfarge.

Kjevl ut mandelmassen mellom plastfolie til en tynt, rundt lokk som dekker hele kaken. Dekk kaken med lokket. Sikt Melis over kaken. Pynt med kronene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.