Rosinpletter

ca. 45 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

4 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1 dl rosiner
150 g smør eller margarin
1/2 dl kremfløte

Til utbaking
1 1/2 - 2 dl Dansukker Sukker 

Instruktioner

Bland sammen alle de tørre ingrediensene samt rosiner. Del kaldt smør eller margarin i mindre biter og smuldre dem inn i melblandingen. Tilsett fløten og arbeid det sammen til en deig som bør hvile i minst en time i kjøleskapet.

Del deigen i to deler som formes til pølser på ca. 3 cm i diameter. Skjær pølsene i halvcentimeter tykke skiver. Hell sukkeret på et bakepapir og legg skivene på sukkeret og kjevl lett på dem til de er ca. 6 cm i diameter. Snu kakene så det kommer sukker på begge sidene. Legg kakene på stekeplate med bakepapir og stek i ovnen på midterste rille ved 200 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på rist. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?