Rosinpletter

ca. 45 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

4 1/2 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
1 dl rosiner
150 g smør eller margarin
1/2 dl kremfløte

Til utbaking
1 1/2 - 2 dl Dansukker Sukker 

Instruktioner

Bland sammen alle de tørre ingrediensene samt rosiner. Del kaldt smør eller margarin i mindre biter og smuldre dem inn i melblandingen. Tilsett fløten og arbeid det sammen til en deig som bør hvile i minst en time i kjøleskapet.

Del deigen i to deler som formes til pølser på ca. 3 cm i diameter. Skjær pølsene i halvcentimeter tykke skiver. Hell sukkeret på et bakepapir og legg skivene på sukkeret og kjevl lett på dem til de er ca. 6 cm i diameter. Snu kakene så det kommer sukker på begge sidene. Legg kakene på stekeplate med bakepapir og stek i ovnen på midterste rille ved 200 °C i ca. 7 minutter. Avkjøl dem på rist. 

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.