Ingredienser
50 g gjær
3 dl kaffefløte
3/4 dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 egg
75 g smør eller margarin, romtemperert
ca. 12 dl hvetemel
50 halve mandler
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av fløten. Tilsett deretter resten av fløten og de andre ingrediensene. Arbeid deigen smidig på melet bakebord, og rull den til en pølse som deles i 25 biter. Form hver bit til en rotte (dråpeform), og legg dem på brett med bakepapir. La heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Trykk fast to mandler som ører i hver rotte. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist under klede. Lag øyne av litt glasur, og trykk inn en bit godterisnøre til hale.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!