Rotter - Oppskrifter

Rotter

ca. 25 stk.
Disse små, søte bakverkene i form av rotter er gøyale godsaker til Halloween. Lag øyne av litt glasur, og trykk inn en bit godterisnøre til hale.
Rotter
Stemmer: (6stemmer)

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 3 dl kaffefløte
  • 3/4 dl Dansukker Sukker
  • 2 krm salt
  • 2 egg
  • 75 g smør eller margarin, romtemperert
  • ca. 12 dl hvetemel
  • 50 halve mandler

Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av fløten. Tilsett deretter resten av fløten og de andre ingrediensene. Arbeid deigen smidig på melet bakebord, og rull den til en pølse som deles i 25 biter. Form hver bit til en rotte (dråpeform), og legg dem på brett med bakepapir. La heve til dobbel størrelse i ca. 30 minutter. Trykk fast to mandler som ører i hver rotte. Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 12 minutter. Avkjøl på rist under klede. Lag øyne av litt glasur, og trykk inn en bit godterisnøre til hale.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;