Royalpai med pærer og bjørnebær

Ca. 10 porsjoner

PT55M

1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Havrebunn
175 g smør
3 dl hvetemel
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 dl havregryn

Fyll
3 egg
3 dl crème fraîche
100 g mandelmasse
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
2 pærer
100 g bjørnebær

Pynt
50 g mandelspon

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Smelt smøret, og tillsett hvetemel, demerarasukker og havregryn. Avkjøl litt.

Trykk deigen ut i en smurt paiform, 26 cm i diameter. Stek i nedre del av ovnen i 10 minutter.

Lag fyllet. Rør sammen egg og crème fraîche i en bolle. Riv mandelmassen, og ha den i blandingen. Tilsett demerarasukker og vaniljesukker. Visp sammen røren.

Skrell pærene, ta ut kjernehuset og del dem i skiver. Legg pæreskivene i paiskallet, hell over fyllet og strø over bjørnebærene. Garner med mandelspon.

Stek i nedre del av ovnen i ca. 35 minutter. Fyllet skal være fast når du tar paien ut av ovnen.

Server den med vaniljesaus.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?