Rullekake, grunnoppskrift - Oppskrifter

Rullekake, grunnoppskrift

45 minutter
Rullekake, grunnoppskrift
Stemmer: (104stemmer)

Ingredienser

  • 3 egg
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss kokende vann

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og vend det ned i røren sammen med vannet.

Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Hvelv kaken på sukret papir. Smør på syltetøy eller mosede bær etter eget valg. Ekstra flott blir det hvis bærene blandes med vispet krem. Rull sammen.

Varianter
Kokosrullekake. Bytt ut melet med 3 dl kokosflak og 3/4 dl potetmel.
Sjokoladerullekake. Tilsett 2 ss kakao.
Nøtterullekake. Bytt ut melet med 100 g malte hasselnøtter og 2 ss potetmel.

Forslag til fyll
• 100-150 g syltetøy, mos eller marmelade
• 3 dl kremfløte, 1 ts vaniljesukker, 150 g ferske bær
• 200 g kesam, 1 dl Dansukker Brun Farin, saft og revet skall av 1 ubehandlet sitron

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;