Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker

Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er ett av sommerens beste bakverk. Den er enkel å lage og er klassiker til kaffen. Pynt gjerne rullekaken med tørket lavendel og sukker.

10 personer

PT55M

1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Melis
2 dl kremfløde
2 plater gelatin
1 ts. vaniljesukker

Rull
3 egg
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
2 dl hvetemel
2 ts. bakepulver
1/2 dl melk

Pynt
1 ss. tørket lavendel
2 ss. Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Start med jordbærmoussen.  Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.

Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.

Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.

Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.

I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir. Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.

Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.