Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker

Rullekake med jordbærmousse og lavendelsukker er ett av sommerens beste bakverk. Den er enkel å lage og er klassiker til kaffen. Pynt gjerne rullekaken med tørket lavendel og sukker.

10 personer

1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Jordbærmousse
150 g jordbær
1 dl Dansukker Melis
2 dl kremfløde
2 plater gelatin
1 ts. vaniljesukker

Rull
3 egg
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
2 dl hvetemel
2 ts. bakepulver
1/2 dl melk

Pynt
1 ss. tørket lavendel
2 ss. Dansukker Økologisk Sukker

Instruktioner

Start med jordbærmoussen.  Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Lag en puré av jordbærene i en blender, og tilsett melis. Bland gelatinen med 1/2 dl jordbærpuré, og smelt gelatinblandingen i en skål over vannbad. Hell blandingen i den kalde pureen, og rør godt.

Pisk fløten lett i en skål, og vend den ned i jordbærpureen, litt om gangen. Avkjøl.

Forvarm ovnen til 200°C. Pisk egg og sukker i en skål til det er hvitt og luftig. Vend hvetemel og bakepulver ned i blandingen. Tilsett melken.

Fordel deigen i en ildfast form med bakepapir, 30 x 40 cm. Stek midt i ovnen i ca. 5 minutter.

I mellomtiden blandes tørket lavendel med sukker i en liten skål. Strø deretter halvparten på et stykke bakepapir. Ta kaken ut av ovnen, strø resten av lavendelsukkeret på bunnen, og vend kaken over på bakepapiret med lavendelsukker. Avkjøl.

Fjern bakepapiret forsiktig fra kaken, og fordel moussen jevnt over kaken. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret med sukker, og sett kaken i kjøleskapet før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.