Ingredienser
Grunnoppskrift for rullekake
3 egg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
2 ss kokende vann
Marengssmørkrem
Holder til 2 rullekaker
4 store eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
150–200 g romtemperert smør
2 ts vaniljesukker
4 ss bærpuré
2 dl valgfrie sommerbær (både til pureen og topping)
Instruktioner
Grunnoppskrift for rullekake
Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, vaniljesukker og bakepulver, og bland det i røren sammen med vannet.
Fordel røren over to bakepapir, og spre den tynt utover.
Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Sett kaken på sukret papir.
Marengssmørkrem
Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst.
Fjern bollen fra varmen, og hell eggehvitene i en mikserskål. Visp marengsen raskt i rundt 5–10 minutter.
Visp i lav til middels høy hastighet, og tilsett det romtempererte smøret – litt om gangen. La smøret blande seg fullstendig med marengsen før du tilsetter den neste smørbiten, og visp til marengsen er helt jevn.
Lag puré av halvparten av bærene i en mikser eller med stavmikser. Sil gjennom en fin sil hvis du ikke ønsker å ha med kjernene. Bland pureen i smørkremen, og rør forsiktig til kremen er jevn. Kremen skal være luftig og jevn.
Tips
Hvis kremen skiller seg, er dette lett å løse. Hvis den er for kald, varmer du den opp en liten stund over vannbad og visper den. Hvis den er for varm, kan du la skålen stå i kjøleskapet en stund før du fortsetter å vispe.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!