50 g gjær
5 dl skummet melk
1/2 dl hvetekli
3 ss Dansukker Mørk Sirup
2 ts salt
1/2 dl sesamfrø
3/4 dl flytende margarin
ca. 13 dl hvetemel
Fyll
1 dl revet parmesan
2 dl revet gulost
2 dl hakkete, friske urter
Pensling
egg
Pynt
flaksalt
sesamfrø
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken, og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, sirup, salt, sesamfrø og margarin. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler, ca. 1 cm tykke. Strø osten og urtekrydderet over deigbitene, og rull sammen fra langsiden. Skjær hver lengde i 20 biter, og legg på plate med bakepapir. La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på flaksalt og sesamfrø. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.
Oppskriften er utarbeidet av