Ingredienser
50 g gjær
5 dl skummet melk
1/2 dl hvetekli
3 ss Dansukker Mørk Sirup
2 ts salt
1/2 dl sesamfrø
3/4 dl flytende margarin
ca. 13 dl hvetemel
Fyll
1 dl revet parmesan
2 dl revet gulost
2 dl hakkete, friske urter
Pensling
egg
Pynt
flaksalt
sesamfrø
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken, og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, sirup, salt, sesamfrø og margarin. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler, ca. 1 cm tykke. Strø osten og urtekrydderet over deigbitene, og rull sammen fra langsiden. Skjær hver lengde i 20 biter, og legg på plate med bakepapir. La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på flaksalt og sesamfrø. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.