Rundstykker med ost og urter

40 stykker
Rundstykker med ost og urter
Stemmer: (3stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
5 dl skummet melk
1/2 dl hvetekli
3 ss Dansukker Mørk Sirup
2 ts salt
1/2 dl sesamfrø
3/4 dl flytende margarin
ca. 13 dl hvetemel

Fyll
1 dl revet parmesan
2 dl revet gulost
2 dl hakkete, friske urter

Pensling
egg

Pynt
flaksalt
sesamfrø

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er lunken, og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett hvetekli, sirup, salt, sesamfrø og margarin. Arbeid inn melet, litt om gangen, til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler, ca. 1 cm tykke. Strø osten og urtekrydderet over deigbitene, og rull sammen fra langsiden. Skjær hver lengde i 20 biter, og legg på plate med bakepapir. La heve under klede i ca. 30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø på flaksalt og sesamfrø. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker