Ingredienser
50 g gjær
6 dl melk
1/2 dl havrekli
3/4 dl Dansukker Mørk Sirup
2 ts salt
1 ts malt anis
6 dl sammalt rug, fint
1 dl rosiner
ca. 8 dl siktet rugmel
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Varm opp melken til 37 °C. Hell melken over gjæren, og rør til den er oppløst. Tilsett havrekli sirup, salt og anis. Rør inn sammalt rug og rosinene. Arbeid inn siktet rugmel til deigen slipper bollen. La den heve under klede i 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som rulles ut til lengder. Skjær hver lengde i 12 emner. Rull bitene til avlange boller. La heve under klede i 30 minutter. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Bakst i langpanne
Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Pannekaker
Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.
Sitrusmarmelader
Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.
Deilig sjokolade
Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.