Safran- og pistasjkaramell

Lag dine egne karameller til jul og smaksett dem med safran og pistasj. Disse safran- og pistasjkaramellene kan være julens smarteste påfunn.

ca. 45 stk.

45 min.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

100 g smør
2 dl kremfløte
3 1/2 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss Dansukker Glykosesirup
1/2 g safran (1 pk.)
50 g pistasjnøtter, hakkede

Instruktioner

Bland samtlige ingredienser, med unntak av pistasjnøttene, i en tykkbunnet kasserolle. Kok til røren er 125 °C eller ta en kuletest.

Hakk i mellomtiden pistasjnøttene og tilsett dem i karamellrøren når den har fått riktig temperatur. Smør en form på ca. 18 x 25 cm med olje, og hell i karamellrøren. La stå i ett døgn. Kutt karamellen i biter som du pakker inn i matpapir eller cellofan.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?