Safranboller med hvit sjokolade

45 stk.

Karakter (0 stk)

Ingredienser

3 1/2 dl melk
1 ts kardemommekjerner, malt i morter
50 g gjær for søte deiger
2 konvolutter safran á 0,5 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 ts salt
1 egg
150 g mykt smør
12 dl hvetemel + litt til utbaking

Fyll
200 g hakket hvit sjokolade
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
200 g mykt smør

Til pensling
1 sammenvispet egg
Perlesukker

Instruktioner

Varm melken sammen med de knuste kardemommekjernene til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og løs den opp med melken. Tilsett safran, sukker, salt, egg og romtemperert smør.

Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.

Del deigen i to deler som kjevles ut til to rektangler.

Bland alle ingrediensene til fyllet. Smør halvparten av fyllet på leiven, og rull den sammen på langsiden.

Del rullen i 3-4 cm tykke skiver, og legg skivene i bolleformer på et bakebrett. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen. La bollene heve på brettene i 20-30 minutter.

Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter.


Serveringsforslag
Bollene smaker best nystekt, men de kan også fryses. Varm dem da opp litt før servering.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.