Ingredienser
3 1/2 dl melk
1 ts kardemommekjerner, malt i morter
50 g gjær for søte deiger
2 konvolutter safran á 0,5 g
1 dl Dansukker Sukker
1/2 ts salt
1 egg
150 g mykt smør
12 dl hvetemel + litt til utbaking
Fyll
200 g hakket hvit sjokolade
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
2 ts vaniljesukker
200 g mykt smør
Til pensling
1 sammenvispet egg
Perlesukker
Instruktioner
Varm melken sammen med de knuste kardemommekjernene til 37 °C.
Smuldre gjæren i en bolle, og løs den opp med melken. Tilsett safran, sukker, salt, egg og romtemperert smør.
Rør inn melet, litt om gangen, og arbeid sammen til en smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse i ca. 45 minutter.
Del deigen i to deler som kjevles ut til to rektangler.
Bland alle ingrediensene til fyllet. Smør halvparten av fyllet på leiven, og rull den sammen på langsiden.
Del rullen i 3-4 cm tykke skiver, og legg skivene i bolleformer på et bakebrett. Gjør det samme med den andre halvparten av deigen. La bollene heve på brettene i 20-30 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg, og strø over perlesukker. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 10-15 minutter.
Serveringsforslag
Bollene smaker best nystekt, men de kan også fryses. Varm dem da opp litt før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.