Pistasjfyll
Pynt
Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av den romtempererte melken. Tilsett resten av melken.
Knus safran med 1 ss sukker i en morter og tilsett sammen med sirup. Del smøret i terninger og bland i. Rør igjen.
Bland i hvetemel, litt om gangen, og arbeid sammen til en deig. Tilsett saltet og fortsett å arbeide med deigen til den slipper bollen, ca. 10 min. La heve under bakeklede i ca. 20 minutter.
Lag fyllet. Riv mandelmassen med et rivjern, og hakk pistasjnøttene. Bland sammen med de andre ingrediensene.
Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler. Fordel fyllet jevnt på begge rektanglene. Brett deigen dobbelt på langs og skjær ut remser på ca. 2 cm.
Form snurrer ved å holde hendene på hver kant av remsen og snurre/tvinne i motsatte retninger. Form som en snurre, og fest endene på undersiden. Legg snurrene i bolleformer på en plate. La heve ca. 40 min.
Sett ovnen på 225 °C. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Pensle bollene med smeltet smør, og dypp dem i sukker.
Oppskriften er utarbeidet av