Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en juleklassiker, og vi har fylt dem med et godt pistasjfyll. Pensle safranbollene med smeltet smør, dypp dem i sukker, og server dem til julens små kaffepauser.

ca. 40 stk.

2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

50 g gjær
5 dl melk
1 g (2 pk.) safran
1 ss Dansukker Sirup på flaske
1 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør, romtemperert
14–15 dl hvetemel
1/2 ts salt

Pistasjfyll
150 g mandelmasse
80 g pistasjnøtter uten skall
100 g smør, romtemperert
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet

Pynt
smør
Dansukker Strøsukker

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av den romtempererte melken. Tilsett resten av melken.

Knus safran med 1 ss sukker i en morter og tilsett sammen med sirup. Del smøret i terninger og bland i. Rør igjen.

Bland i hvetemel, litt om gangen, og arbeid sammen til en deig. Tilsett saltet og fortsett å arbeide med deigen til den slipper bollen, ca. 10 min. La heve under bakeklede i ca. 20 minutter.

Lag fyllet. Riv mandelmassen med et rivjern, og hakk pistasjnøttene. Bland sammen med de andre ingrediensene.

Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler. Fordel fyllet jevnt på begge rektanglene. Brett deigen dobbelt på langs og skjær ut remser på ca. 2 cm.

Form snurrer ved å holde hendene på hver kant av remsen og snurre/tvinne i motsatte retninger. Form som en snurre, og fest endene på undersiden. Legg snurrene i bolleformer på en plate. La heve ca. 40 min.

Sett ovnen på 225 °C. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Pensle bollene med smeltet smør, og dypp dem i sukker.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.