Safranboller med pistasjnøtter

ca. 40 stk. 2 timer
Safranboller er en juleklassiker, og vi har fylt dem med et godt pistasjfyll. Pensle safranbollene med smeltet smør, dypp dem i sukker, og server dem til julens små kaffepauser.
Safranboller med pistasjnøtter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 50 g gjær
  • 5 dl melk
  • 1 g (2 pk.) safran
  • 1 ss Dansukker Sirup på flaske
  • 1 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 200 g smør, romtemperert
  • 14–15 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt

Pistasjfyll

  • 150 g mandelmasse
  • 80 g pistasjnøtter uten skall
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
  • skallet av 1 appelsin, gjerne usprøytet

Pynt

  • smør
  • Dansukker Strøsukker

Smuldre gjæren i en bolle, og rør den ut i litt av den romtempererte melken. Tilsett resten av melken.

Knus safran med 1 ss sukker i en morter og tilsett sammen med sirup. Del smøret i terninger og bland i. Rør igjen.

Bland i hvetemel, litt om gangen, og arbeid sammen til en deig. Tilsett saltet og fortsett å arbeide med deigen til den slipper bollen, ca. 10 min. La heve under bakeklede i ca. 20 minutter.

Lag fyllet. Riv mandelmassen med et rivjern, og hakk pistasjnøttene. Bland sammen med de andre ingrediensene.

Legg deigen på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i to deler som kjevles ut til rektangler. Fordel fyllet jevnt på begge rektanglene. Brett deigen dobbelt på langs og skjær ut remser på ca. 2 cm.

Form snurrer ved å holde hendene på hver kant av remsen og snurre/tvinne i motsatte retninger. Form som en snurre, og fest endene på undersiden. Legg snurrene i bolleformer på en plate. La heve ca. 40 min.

Sett ovnen på 225 °C. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Pensle bollene med smeltet smør, og dypp dem i sukker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker