Safrangifler

32 gifler 2 timer
Safrangifler
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 g (2 pk.) safran (ev. 2 ts gurkemeie, kun for å få farge)
  • 1 ss Dansukker Sukker
  • 50 g gjær
  • 5 dl melk
  • 150 g smør, romtemperert
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 ts salt
  • 13–14 dl hvetemel

Fyll

  • 150 g mandelmasse
  • 100 g smør, romtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • 50 g hvit sjokolade

Pynt

  • 1 egg til pensling
  • Dansukker Perlesukker

Knus safranen med 1 ss sukker i en morter, og varm melken til 37 °C.

Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over.

Bland i smør, safran, sirup og salt. Tilsett nesten alt hvetemelet, og arbeid sammen til en smidig deig.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 minutter.

I mellomtiden forbereder du fyllet. Riv mandelmassen, og bland den med smør, vaniljesukker og hakket sjokolade.

Del deigen i fire biter, og kjevle ut til rektangler, ca. 0,5 cm tykke, på melet bakebord. Del rektanglene i åtte trekanter.

Legg på en klatt fyll på den brede enden av trekanten, og rull sammen fra den brede enden til den smale. Legg giflene med spissen ned på et brett med bakepapir. La heve under bakeklede i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 °C.

Pensle med sammenvispet egg og strø på perlesukker.

Stekes midt i ovnen i 7–8 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker