Ingredienser
1 pk. safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Toscadekke
1 dl pistasjnøtter
1/2 dl pekannøtter
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Svensk Lys Sirup
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.
Knus safranen sammen med 1 ss sukker. Smelt smør og bland det i safransukkeret. Visp egg, resten av sukkeret og vaniljesukker luftig. Rør inn smørblandingen og melk.
Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.
Smør en springform med ca. 23 cm i diameter og kle kantene med strimler av bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30–35 minutter.
Lag røren til toscadekket direkte, slik at den får stå og tykne. Grovhakk nøtter og sett til sides. Smelt smøret og bland inn fløte, demerarasukker og sirup. La koke under omrøring til blandingen får en gyllenbrun farge og tykner litt. Tilsett nøttene og rør om.
Ta kaken ut av ovnen, flytt opp risten og still temperaturen på 200 °C grill. Fordel toscarøren over kaken og stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på at toscaen ikke svir seg – den skal ha en gyllenbrun farge.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.