Safrankake med toscadekke

Saftig safrankake med toscadekke. En smakfull, saftig och solgul favoritt. En julekake for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12–14 stykker

ca. 1 time

Karakter (1 stk)

Ingredienser

1 pk. safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Toscadekke
1 dl pistasjnøtter
1/2 dl pekannøtter
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Svensk Lys Sirup

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Knus safranen sammen med 1 ss sukker. Smelt smør og bland det i safransukkeret. Visp egg, resten av sukkeret og vaniljesukker luftig. Rør inn smørblandingen og melk.

Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med ca. 23 cm i diameter og kle kantene med strimler av bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30–35 minutter.

Lag røren til toscadekket direkte, slik at den får stå og tykne. Grovhakk nøtter og sett til sides. Smelt smøret og bland inn fløte, demerarasukker og sirup. La koke under omrøring til blandingen får en gyllenbrun farge og tykner litt. Tilsett nøttene og rør om.

Ta kaken ut av ovnen, flytt opp risten og still temperaturen på 200 °C grill. Fordel toscarøren over kaken og stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på at toscaen ikke svir seg – den skal ha en gyllenbrun farge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?