Safrankake med toscadekke

Saftig safrankake med toscadekke. En smakfull, saftig och solgul favoritt. En julekake for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12–14 stykker

ca. 1 time

Karakter (1 stk)

Ingredienser

1 pk. safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Toscadekke
1 dl pistasjnøtter
1/2 dl pekannøtter
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Svensk Lys Sirup

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Knus safranen sammen med 1 ss sukker. Smelt smør og bland det i safransukkeret. Visp egg, resten av sukkeret og vaniljesukker luftig. Rør inn smørblandingen og melk.

Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med ca. 23 cm i diameter og kle kantene med strimler av bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30–35 minutter.

Lag røren til toscadekket direkte, slik at den får stå og tykne. Grovhakk nøtter og sett til sides. Smelt smøret og bland inn fløte, demerarasukker og sirup. La koke under omrøring til blandingen får en gyllenbrun farge og tykner litt. Tilsett nøttene og rør om.

Ta kaken ut av ovnen, flytt opp risten og still temperaturen på 200 °C grill. Fordel toscarøren over kaken og stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på at toscaen ikke svir seg – den skal ha en gyllenbrun farge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.