Safrankake med toscadekke

Saftig safrankake med toscadekke. En smakfull, saftig och solgul favoritt. En julekake for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12–14 stykker

PT55M

ca. 1 time

Karakter (1 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 pk. safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Toscadekke
1 dl pistasjnøtter
1/2 dl pekannøtter
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Svensk Lys Sirup

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Knus safranen sammen med 1 ss sukker. Smelt smør og bland det i safransukkeret. Visp egg, resten av sukkeret og vaniljesukker luftig. Rør inn smørblandingen og melk.

Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med ca. 23 cm i diameter og kle kantene med strimler av bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30–35 minutter.

Lag røren til toscadekket direkte, slik at den får stå og tykne. Grovhakk nøtter og sett til sides. Smelt smøret og bland inn fløte, demerarasukker og sirup. La koke under omrøring til blandingen får en gyllenbrun farge og tykner litt. Tilsett nøttene og rør om.

Ta kaken ut av ovnen, flytt opp risten og still temperaturen på 200 °C grill. Fordel toscarøren over kaken og stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på at toscaen ikke svir seg – den skal ha en gyllenbrun farge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!