Safrankake med toscadekke

Saftig safrankake med toscadekke. En smakfull, saftig och solgul favoritt. En julekake for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12–14 stykker

ca. 1 time

Karakter (1 stk)

Ingredienser

1 pk. safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 egg
1 ts vaniljesukker
1 1/2 dl melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Toscadekke
1 dl pistasjnøtter
1/2 dl pekannøtter
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Svensk Lys Sirup

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Knus safranen sammen med 1 ss sukker. Smelt smør og bland det i safransukkeret. Visp egg, resten av sukkeret og vaniljesukker luftig. Rør inn smørblandingen og melk.

Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med ca. 23 cm i diameter og kle kantene med strimler av bakepapir. Hell i røren og stek kaken midt i ovnen i ca. 30–35 minutter.

Lag røren til toscadekket direkte, slik at den får stå og tykne. Grovhakk nøtter og sett til sides. Smelt smøret og bland inn fløte, demerarasukker og sirup. La koke under omrøring til blandingen får en gyllenbrun farge og tykner litt. Tilsett nøttene og rør om.

Ta kaken ut av ovnen, flytt opp risten og still temperaturen på 200 °C grill. Fordel toscarøren over kaken og stek den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Pass på at toscaen ikke svir seg – den skal ha en gyllenbrun farge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.