Safranpannacotta

En herlig safranpannacotta toppet med bjørnebærgelé. En svært enkel, men herlig juledessert. Pannacotta smaksatt med safran gjør alltid suksess.

6 glass

30 minutter + 3 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pannacotta
2 gelatinplater
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 g safran

Bjørnebærgelé
1 dl bjørnebærsaft (ca. 200 g bjørnebær)
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
bjørnebær

Instruktioner

Begynn med pannacottaen. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp fløte, sukker og safran i en kasserolle. Sett kasserollen til sides.

Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Hell over i glass (gjerne gløgglass). La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer.

Gjør klar bjørnebærgeleen. Tin bjørnebærene og sil dem gjennom en finmasket sil. Mål opp 1 dl bjørnebærsaft i en kasserolle. Tilsett syltesukkeret og la koke i 3 minutter. Avkjøl litt, men hell bjørnebærgeleen over pannacottaen før geleen har begynt å stivne. La stå i kjøleskapet i ytterligere 1 time. Pynt med bjørnebær.

Tips! Pynt gjerne med ristede, hakkede pistasjnøtter!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?