Safranpannacotta

En herlig safranpannacotta toppet med bjørnebærgelé. En svært enkel, men herlig juledessert. Pannacotta smaksatt med safran gjør alltid suksess.

6 glass

30 minutter + 3 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pannacotta
2 gelatinplater
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 g safran

Bjørnebærgelé
1 dl bjørnebærsaft (ca. 200 g bjørnebær)
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
bjørnebær

Instruktioner

Begynn med pannacottaen. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp fløte, sukker og safran i en kasserolle. Sett kasserollen til sides.

Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Hell over i glass (gjerne gløgglass). La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer.

Gjør klar bjørnebærgeleen. Tin bjørnebærene og sil dem gjennom en finmasket sil. Mål opp 1 dl bjørnebærsaft i en kasserolle. Tilsett syltesukkeret og la koke i 3 minutter. Avkjøl litt, men hell bjørnebærgeleen over pannacottaen før geleen har begynt å stivne. La stå i kjøleskapet i ytterligere 1 time. Pynt med bjørnebær.

Tips! Pynt gjerne med ristede, hakkede pistasjnøtter!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sommerkake

Sommerkaker

Deilige kaker for sommerfeiringer, her finner du inspirerende kaker for vår- og sommerfester!

Rabarbrakake

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Hylleblomst Collins og Rabarbra Sour

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Grillmarinader

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.