Safranpannacotta - Oppskrifter

Safranpannacotta

6 glass 30 minutter + 3 timer i kjøleskap
En herlig safranpannacotta toppet med bjørnebærgelé. En svært enkel, men herlig juledessert. Pannacotta smaksatt med safran gjør alltid suksess.
Safranpannacotta
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Pannacotta

    • 2 gelatinplater
    • 5 dl kremfløte
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 1/2 g safran

    Bjørnebærgelé

    • 1 dl bjørnebærsaft (ca. 200 g bjørnebær)
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Pynt

    • bjørnebær

    Begynn med pannacottaen. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp fløte, sukker og safran i en kasserolle. Sett kasserollen til sides.

    Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Hell over i glass (gjerne gløgglass). La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer.

    Gjør klar bjørnebærgeleen. Tin bjørnebærene og sil dem gjennom en finmasket sil. Mål opp 1 dl bjørnebærsaft i en kasserolle. Tilsett syltesukkeret og la koke i 3 minutter. Avkjøl litt, men hell bjørnebærgeleen over pannacottaen før geleen har begynt å stivne. La stå i kjøleskapet i ytterligere 1 time. Pynt med bjørnebær.

    Tips! Pynt gjerne med ristede, hakkede pistasjnøtter!

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;