Safranpannacotta

En herlig safranpannacotta toppet med bjørnebærgelé. En svært enkel, men herlig juledessert. Pannacotta smaksatt med safran gjør alltid suksess.

6 glass

PT25M

30 minutter + 3 timer i kjøleskap

Karakter (12 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pannacotta
2 gelatinplater
5 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
1/2 g safran

Bjørnebærgelé
1 dl bjørnebærsaft (ca. 200 g bjørnebær)
1 dl Dansukker Syltesukker

Pynt
bjørnebær

Instruktioner

Begynn med pannacottaen. La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter. Kok opp fløte, sukker og safran i en kasserolle. Sett kasserollen til sides.

Vri opp gelatinplatene og rør dem inn i den varme blandingen. Hell over i glass (gjerne gløgglass). La stå i kjøleskapet i ca. 2 timer.

Gjør klar bjørnebærgeleen. Tin bjørnebærene og sil dem gjennom en finmasket sil. Mål opp 1 dl bjørnebærsaft i en kasserolle. Tilsett syltesukkeret og la koke i 3 minutter. Avkjøl litt, men hell bjørnebærgeleen over pannacottaen før geleen har begynt å stivne. La stå i kjøleskapet i ytterligere 1 time. Pynt med bjørnebær.

Tips! Pynt gjerne med ristede, hakkede pistasjnøtter!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!