Safranpavlova med mousse og sitrussalat

Safranspavlova med deilig mousse og frisk sitrussalat. Denne sagranspavlovaen kan fort bli julens festligste dessert.

ca. 8 porsjoner

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik

Hvit sjokolademousse
120 g hvit sjokolade
1 ss Dansukker Sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
1 dl kesella

Sitrussalat
f.eks. appelsin, grapefrukt, klementin

Pynt
granateple
skallet av en appelsin, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Knus safranen sammen med 1 ss av sukkeret.

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og safransukkeret. Visp i ca. 7–10 minutter til konsistensen er luftig.

Vend inn maisennamel og eddik. Hell ut røren på et bakepapir og form den til en kakebunn. Lag mønster ved å dra en spatel fra bunnen og opp. Form en rundt grop i midten. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men vent i 2 timer med å ta ut platen.

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser. Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett sukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og vend inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten og kesamen litt om gangen.

Rør blandingen forsiktig til en jevn konsistens og hell over moussen i en sprøytepose. La stå i kjøleskapet i en times tid.

Skrell og del frukten i skiver. Legg pavlovaen på et fat og sprøyt mousse i gropen og på toppen av pavlovaen. Pynt med fruktskiver og granateple. Legg resten av sitrusfruktene og granateplene på en tallerken og server dem som tilbehør.

Tips
Denne safranpavlovaen er fin å lage også med sjokolade- og appelsinmousse.

Sjokolade- og appelsinmousse
100 g mørk sjokolade
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
skall fra 1 appelsin

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser.

Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett muscovadorørsukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og start med å blande inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten litt eller litt. Riv appelsinskall og rør forsiktig til blandingen har fått en jevn konsistens. Hell moussen i en sprøytepose, og la stå i kjøleskapet en times tid.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbrakake med italiensk marengs

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffe og kake

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Sommerkake

Kaker til vårens feiringer

Vakre kaker til vårens fester! Ingen fest er komplett uten kake! Så hvorfor ikke servere en deilig hjemmelaget kreasjon til årets mest minneverdige begivenheter? Finn inspirasjon til din neste festkake hos oss.

Grillmarinade

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.