Safranpavlova med mousse og sitrussalat

Safranspavlova med deilig mousse og frisk sitrussalat. Denne sagranspavlovaen kan fort bli julens festligste dessert.

ca. 8 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik

Hvit sjokolademousse
120 g hvit sjokolade
1 ss Dansukker Sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
1 dl kesella

Sitrussalat
f.eks. appelsin, grapefrukt, klementin

Pynt
granateple
skallet av en appelsin, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Knus safranen sammen med 1 ss av sukkeret.

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og safransukkeret. Visp i ca. 7–10 minutter til konsistensen er luftig.

Vend inn maisennamel og eddik. Hell ut røren på et bakepapir og form den til en kakebunn. Lag mønster ved å dra en spatel fra bunnen og opp. Form en rundt grop i midten. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men vent i 2 timer med å ta ut platen.

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser. Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett sukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og vend inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten og kesamen litt om gangen.

Rør blandingen forsiktig til en jevn konsistens og hell over moussen i en sprøytepose. La stå i kjøleskapet i en times tid.

Skrell og del frukten i skiver. Legg pavlovaen på et fat og sprøyt mousse i gropen og på toppen av pavlovaen. Pynt med fruktskiver og granateple. Legg resten av sitrusfruktene og granateplene på en tallerken og server dem som tilbehør.

Tips
Denne safranpavlovaen er fin å lage også med sjokolade- og appelsinmousse.

Sjokolade- og appelsinmousse
100 g mørk sjokolade
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
skall fra 1 appelsin

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser.

Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett muscovadorørsukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og start med å blande inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten litt eller litt. Riv appelsinskall og rør forsiktig til blandingen har fått en jevn konsistens. Hell moussen i en sprøytepose, og la stå i kjøleskapet en times tid.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?