Safranpavlova med mousse og sitrussalat

Safranspavlova med deilig mousse og frisk sitrussalat. Denne sagranspavlovaen kan fort bli julens festligste dessert.

ca. 8 porsjoner

PT1H

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik

Hvit sjokolademousse
120 g hvit sjokolade
1 ss Dansukker Sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
1 dl kesella

Sitrussalat
f.eks. appelsin, grapefrukt, klementin

Pynt
granateple
skallet av en appelsin, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Knus safranen sammen med 1 ss av sukkeret.

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og safransukkeret. Visp i ca. 7–10 minutter til konsistensen er luftig.

Vend inn maisennamel og eddik. Hell ut røren på et bakepapir og form den til en kakebunn. Lag mønster ved å dra en spatel fra bunnen og opp. Form en rundt grop i midten. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men vent i 2 timer med å ta ut platen.

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser. Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett sukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og vend inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten og kesamen litt om gangen.

Rør blandingen forsiktig til en jevn konsistens og hell over moussen i en sprøytepose. La stå i kjøleskapet i en times tid.

Skrell og del frukten i skiver. Legg pavlovaen på et fat og sprøyt mousse i gropen og på toppen av pavlovaen. Pynt med fruktskiver og granateple. Legg resten av sitrusfruktene og granateplene på en tallerken og server dem som tilbehør.

Tips
Denne safranpavlovaen er fin å lage også med sjokolade- og appelsinmousse.

Sjokolade- og appelsinmousse
100 g mørk sjokolade
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
skall fra 1 appelsin

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser.

Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett muscovadorørsukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og start med å blande inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten litt eller litt. Riv appelsinskall og rør forsiktig til blandingen har fått en jevn konsistens. Hell moussen i en sprøytepose, og la stå i kjøleskapet en times tid.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!