Safranpavlova med mousse og sitrussalat

Safranspavlova med deilig mousse og frisk sitrussalat. Denne sagranspavlovaen kan fort bli julens festligste dessert.

ca. 8 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik

Hvit sjokolademousse
120 g hvit sjokolade
1 ss Dansukker Sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
1 dl kesella

Sitrussalat
f.eks. appelsin, grapefrukt, klementin

Pynt
granateple
skallet av en appelsin, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Knus safranen sammen med 1 ss av sukkeret.

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og safransukkeret. Visp i ca. 7–10 minutter til konsistensen er luftig.

Vend inn maisennamel og eddik. Hell ut røren på et bakepapir og form den til en kakebunn. Lag mønster ved å dra en spatel fra bunnen og opp. Form en rundt grop i midten. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men vent i 2 timer med å ta ut platen.

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser. Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett sukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og vend inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten og kesamen litt om gangen.

Rør blandingen forsiktig til en jevn konsistens og hell over moussen i en sprøytepose. La stå i kjøleskapet i en times tid.

Skrell og del frukten i skiver. Legg pavlovaen på et fat og sprøyt mousse i gropen og på toppen av pavlovaen. Pynt med fruktskiver og granateple. Legg resten av sitrusfruktene og granateplene på en tallerken og server dem som tilbehør.

Tips
Denne safranpavlovaen er fin å lage også med sjokolade- og appelsinmousse.

Sjokolade- og appelsinmousse
100 g mørk sjokolade
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
skall fra 1 appelsin

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser.

Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett muscovadorørsukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og start med å blande inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten litt eller litt. Riv appelsinskall og rør forsiktig til blandingen har fått en jevn konsistens. Hell moussen i en sprøytepose, og la stå i kjøleskapet en times tid.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.