Safranpavlova med mousse og sitrussalat

Safranspavlova med deilig mousse og frisk sitrussalat. Denne sagranspavlovaen kan fort bli julens festligste dessert.

ca. 8 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pavlova
1/2 pose safran (1/4 g)
2 1/2 dl Dansukker Sukker
4 eggehviter
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik

Hvit sjokolademousse
120 g hvit sjokolade
1 ss Dansukker Sukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
1 dl kesella

Sitrussalat
f.eks. appelsin, grapefrukt, klementin

Pynt
granateple
skallet av en appelsin, gjerne usprøytet

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. Knus safranen sammen med 1 ss av sukkeret.

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og safransukkeret. Visp i ca. 7–10 minutter til konsistensen er luftig.

Vend inn maisennamel og eddik. Hell ut røren på et bakepapir og form den til en kakebunn. Lag mønster ved å dra en spatel fra bunnen og opp. Form en rundt grop i midten. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men vent i 2 timer med å ta ut platen.

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser. Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett sukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og vend inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten og kesamen litt om gangen.

Rør blandingen forsiktig til en jevn konsistens og hell over moussen i en sprøytepose. La stå i kjøleskapet i en times tid.

Skrell og del frukten i skiver. Legg pavlovaen på et fat og sprøyt mousse i gropen og på toppen av pavlovaen. Pynt med fruktskiver og granateple. Legg resten av sitrusfruktene og granateplene på en tallerken og server dem som tilbehør.

Tips
Denne safranpavlovaen er fin å lage også med sjokolade- og appelsinmousse.

Sjokolade- og appelsinmousse
100 g mørk sjokolade
3 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 eggeplomme
2 dl kremfløte
skall fra 1 appelsin

Lag klar sjokolademoussen. Bruk romtempererte ingredienser.

Hakk sjokolade, og smelt over vannbad. Tilsett muscovadorørsukker og la avkjøles. Visp eggeplommene og vend inn i sjokoladen. Rør forsiktig.

Visp lett fløten og start med å blande inn 1/3 i sjokoladeblandingen. Vend inn resten av fløten litt eller litt. Riv appelsinskall og rør forsiktig til blandingen har fått en jevn konsistens. Hell moussen i en sprøytepose, og la stå i kjøleskapet en times tid.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.