Scones

Nydelige og luksuriøse scones med hasselnøtter. Vend inn demerarasukker og kanel for en deilig sprø overflate.

ca. 12 stk.

20 minutter

Karakter (1 stk)

Ingredienser

5 dl hvetemel 
1 1/2 ss bakepulver
1 krm salt
75 g kaldt smør
1 dl hasselnøtter, grovhakkede
2 ss Dansukker Sukker
1 1/2 dl melk
1 egg 

Pynt 
3 ss Dansukker Demerarasukker
1 ts kanel

Instruktioner

Sett ovnen på 220 °C, over- og undervarme.

Bland sammen mel, bakepulver og salt. Skjær smør i mindre biter og klem sammen med melblandingen. Spar 1 ss egg og melk til pensling. Rør inn nøtter, sukker og gjenværende melk og egg og bland raskt sammen til en deig.

Tipp deigen på et melet bakebord. Flat ut til 2–3 cm og del i hvilken som helst form.

Rør sammen demerarasukker og kanel i en bolle.  Pensle sconesene med egg- og melkeblandingen, og dypp deretter i sukkerblandingen. Stek midt i ovnen i ca. 8–10 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.