Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Semifreddo er en deilig italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Vaniljeis med bringebærblanding toppet med karamelliserte pistasjnøtter. En garantert suksess.

ca. 10 stykker

PT40M

40 minutter + 5 timer i fryser

Karakter (33 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærblanding 
250 g bringebær 
1 dl Dansukker Syltesukker 
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Saften av 1/2 sitron

Semifreddo
5 eggeplommer
2 eggehviter 
150 g kremost
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Karamelliserte pistasjnøtter
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 krm salt
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall

Instruktioner

Press bringebæret gjennom en finmasket sil og ned i en gryte. Rør inn syltesukker, glukosesirup og sitronsaft og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøles helt.

Kle en avlang form, ca. 2 liter, med plastfolie. 
Skill eggeplommene og eggehvitene. 
Visp sammen egg, kremost, sukker og vaniljesukker. 
Visp eggehvitene stive i en egen bolle. 
Visp fløte i en egen bolle. 
Vend kremen forsiktig inn i eggeplommene og vend deretter inn eggehviten. 
Rør grovt 2/3 av bringebærblandingen inn i røren. 
Hell røren i formen og topp med den gjenværende blandingen. Dra en skje eller kniv gjennom den øverste delen av blandingen for å lage mønstre. Settes i fryseren i minst 5 timer.

Sett ovnen på 175 °C. Bland sirup, sukker og salt i en gryte. Rør inn pistasjnøtter når sukkeret har begynt å smelte. Hell blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i 12–15 minutter. Rør etter halve tiden. Ta ut og avkjøl. Grovhakk og sett til side. 

Ta frem iskremen ca. 15 minutter før servering og topp med friske bringebær og karamelliserte pistasjnøtter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?