Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Semifreddo er en deilig italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Vaniljeis med bringebærblanding toppet med karamelliserte pistasjnøtter. En garantert suksess.

ca. 10 stykker

40 minutter + 5 timer i fryser

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Bringebærblanding 
250 g bringebær 
1 dl Dansukker Syltesukker 
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Saften av 1/2 sitron

Semifreddo
5 eggeplommer
2 eggehviter 
150 g kremost
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Karamelliserte pistasjnøtter
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 krm salt
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall

Instruktioner

Press bringebæret gjennom en finmasket sil og ned i en gryte. Rør inn syltesukker, glukosesirup og sitronsaft og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøles helt.

Kle en avlang form, ca. 2 liter, med plastfolie. 
Skill eggeplommene og eggehvitene. 
Visp sammen egg, kremost, sukker og vaniljesukker. 
Visp eggehvitene stive i en egen bolle. 
Visp fløte i en egen bolle. 
Vend kremen forsiktig inn i eggeplommene og vend deretter inn eggehviten. 
Rør grovt 2/3 av bringebærblandingen inn i røren. 
Hell røren i formen og topp med den gjenværende blandingen. Dra en skje eller kniv gjennom den øverste delen av blandingen for å lage mønstre. Settes i fryseren i minst 5 timer.

Sett ovnen på 175 °C. Bland sirup, sukker og salt i en gryte. Rør inn pistasjnøtter når sukkeret har begynt å smelte. Hell blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i 12–15 minutter. Rør etter halve tiden. Ta ut og avkjøl. Grovhakk og sett til side. 

Ta frem iskremen ca. 15 minutter før servering og topp med friske bringebær og karamelliserte pistasjnøtter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.