Semifreddo med bringebærblanding og pistasj

Semifreddo er en deilig italiensk iskremdessert som ikke krever iskremmaskin. Vaniljeis med bringebærblanding toppet med karamelliserte pistasjnøtter. En garantert suksess.

ca. 10 stykker

PT40M

40 minutter + 5 timer i fryser

Karakter (36 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bringebærblanding 
250 g bringebær 
1 dl Dansukker Syltesukker 
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Saften av 1/2 sitron

Semifreddo
5 eggeplommer
2 eggehviter 
150 g kremost
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Karamelliserte pistasjnøtter
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 krm salt
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall

Instruktioner

Press bringebæret gjennom en finmasket sil og ned i en gryte. Rør inn syltesukker, glykosesirup og sitronsaft og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøles helt.

Kle en avlang form, ca. 2 liter, med plastfolie. 
Skill eggeplommene og eggehvitene. 
Visp sammen egg, kremost, sukker og vaniljesukker. 
Visp eggehvitene stive i en egen bolle. 
Visp fløte i en egen bolle. 
Vend kremen forsiktig inn i eggeplommene og vend deretter inn eggehviten. 
Rør grovt 2/3 av bringebærblandingen inn i røren. 
Hell røren i formen og topp med den gjenværende blandingen. Dra en skje eller kniv gjennom den øverste delen av blandingen for å lage mønstre. Settes i fryseren i minst 5 timer.

Sett ovnen på 175 °C. Bland sirup, sukker og salt i en gryte. Rør inn pistasjnøtter når sukkeret har begynt å smelte. Hell blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i 12–15 minutter. Rør etter halve tiden. Ta ut og avkjøl. Grovhakk og sett til side. 

Ta frem iskremen ca. 15 minutter før servering og topp med friske bringebær og karamelliserte pistasjnøtter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bak magisk julepynt

Bak magisk julepynt

Pynt treet med søte fristelser til glede for både store og små.

Myk sjokoladefudge

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Myk pepperkake med tyttebærsyltetøy

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Kokoslengde

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Vintersaga og Syrlig gløgg

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.

Brownie-blanding på fint glass

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.