Ingredienser
Bringebærblanding
250 g bringebær
1 dl Dansukker Syltesukker
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Saften av 1/2 sitron
Semifreddo
5 eggeplommer
2 eggehviter
150 g kremost
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
Karamelliserte pistasjnøtter
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 krm salt
100 g usaltede pistasjnøtter uten skall
Instruktioner
Press bringebæret gjennom en finmasket sil og ned i en gryte. Rør inn syltesukker, glykosesirup og sitronsaft og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøles helt.
Kle en avlang form, ca. 2 liter, med plastfolie.
Skill eggeplommene og eggehvitene.
Visp sammen egg, kremost, sukker og vaniljesukker.
Visp eggehvitene stive i en egen bolle.
Visp fløte i en egen bolle.
Vend kremen forsiktig inn i eggeplommene og vend deretter inn eggehviten.
Rør grovt 2/3 av bringebærblandingen inn i røren.
Hell røren i formen og topp med den gjenværende blandingen. Dra en skje eller kniv gjennom den øverste delen av blandingen for å lage mønstre. Settes i fryseren i minst 5 timer.
Sett ovnen på 175 °C. Bland sirup, sukker og salt i en gryte. Rør inn pistasjnøtter når sukkeret har begynt å smelte. Hell blandingen på et stekebrett kledd med bakepapir og stek i 12–15 minutter. Rør etter halve tiden. Ta ut og avkjøl. Grovhakk og sett til side.
Ta frem iskremen ca. 15 minutter før servering og topp med friske bringebær og karamelliserte pistasjnøtter.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Halloween
La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!