Semifreddo med sjokolade og appelsin

2 liter

Karakter (11 stk)

Ingredienser

3 egg
2 eggeplommer
1 ts vaniljesukker
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
5 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade, smeltet
100 g nougat, hakket
Skall av 1 ubehandlet appelsin

Instruktioner

Ha egg, eggeplommer, vaniljesukker og sukker i en varmebestandig bolle.

Sett bollen over en gryte med kokende vann, og visp med elektrisk visp i 6-8 minutter eller til massen er lys og tykk. Ta bollen av varmen, og avkjøl litt.

Visp fløten. Bland kremen forsiktig inn i eggeblandingen til det blir en jevn røre.

Tilsett smeltet sjokolade - litt om gangen - samt nougaten i små biter. Rør sammen.
Bland inn appelsinskallet.

Hell over i en 2 liters form eller to mindre former, og frys i 6 timer eller over natten.

Ta ut en stund før servering. Server rett fra formen eller i porsjonsskåler.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?