Silviakake med brunet smør og kardemomme

Silviakake med smak av kardemomme og glasur som smakar brunet smør og ristet kokos.

ca. 25 stykker

PT1H

ca. 1,5 time

Karakter (19 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1 1/2 dl vann

Glasur
125 g brunet smør
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
2 eggeplommer

Pynt
ristede kokosflak

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Smør en bakeform på ca. 20 x 30 cm og dekk den med bakepapir.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og vend det inn i røren. Tilsett vann og rør til en jevn blanding.

Hell røren i bakeformen, og stek nederst i ovnen i ca. 25–30 minutter. La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den over på rist.

Lag klar glasuren. Brun smøret og tilsett melis og vaniljesukker. Tilsett én eggeplomme om gangen og visp røren jevn.

Rist kokos i en tørr stekepanne og sett til sides.

Stryk glasuren over den kalde kaken, og strø over kokos. Skjær i biter, og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.