Silviakake med brunet smør og kardemomme

Silviakake med smak av kardemomme og glasur som smakar brunet smør og ristet kokos.

ca. 25 stykker

ca. 1,5 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

3 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kardemomme
1 1/2 dl vann

Glasur
125 g brunet smør
1 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
2 eggeplommer

Pynt
ristede kokosflak

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Smør en bakeform på ca. 20 x 30 cm og dekk den med bakepapir.

Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Bland hvetemel, bakepulver og kardemomme i en bolle, og vend det inn i røren. Tilsett vann og rør til en jevn blanding.

Hell røren i bakeformen, og stek nederst i ovnen i ca. 25–30 minutter. La kaken avkjøles litt i formen før du hvelver den over på rist.

Lag klar glasuren. Brun smøret og tilsett melis og vaniljesukker. Tilsett én eggeplomme om gangen og visp røren jevn.

Rist kokos i en tørr stekepanne og sett til sides.

Stryk glasuren over den kalde kaken, og strø over kokos. Skjær i biter, og server.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.