Sitrondrømmer med valmuefrø

Sitrondrømmer med valmuefrø er sprø kaker som passer til enhver anledning. Smaken av sitron og valmuefrø frisker opp de klassiske drømmene og gjør dem perfekt egnet for sommerens kaffepauser.

Ca. 50 stk.

Tid: 40 minutter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

100 g smør, romtemperert
3 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
1 ts hjortesalt
4 dl hvetemel
skallet av 1 sitron, gjerne usprøytet
4 ts svarte valmuefrø

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C.

Rør smør, sukker og vaniljesukker glatt. Tilsett olje, litt om gangen.

Bland hjortesalt med litt av melet og vend det inn i resten av røren. Tilsett resten av melet, og arbeid sammen til en smidig deig.

Tilsett revet sitronskall og valmuefrø. Bland godt.

Del deigen i to deler som du ruller ut til to lengder. Skjær den opp i 50 biter som du triller ut til boller. Legg bollene på bakepapir. Trykk dem flate med hendene.

Stekes midt i ovnen i 20 minutter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.