Sitronfromasj med salt crunch

Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.

6 glass

PT1H

1,5 time

Karakter (101 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 gelatinplater
3 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
revet skall og saft av 1 sitron, gjerne usprøytet
3 dl kremfløte

Salte crunch
1/2 dl kokos
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Brun Farin
1/4 ts salt
50 g smør, romtemperert

Pynt
revet sitronskall, gjerne usprøytet

Instruktioner

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.

Visp eggeplommer og melis luftig.

Varm sitronsaften i en kasserolle og ha i gelatinplatene. Smelt på svak varme.

Hell sitronblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen mens du visper. Tilsett sitronskallet.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Fordel i 6 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time.

Sett ovnen på 160 °C og lag crunchen. Ha alle ingrediensene i en bolle og arbeid dem sammen med hendene.

Spre deigen på en plate med bakepapir slik at det blir smuler. Stekes midt i ovnen i 10 min. La avkjøles.

Ved servering, ta ut sitronfromasjen, smuldre crunch over og pynt med revet sitronskall.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.