Sitronfromasj med salt crunch

Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.

6 glass

PT1H

1,5 time

Karakter (103 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 gelatinplater
3 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
revet skall og saft av 1 sitron, gjerne usprøytet
3 dl kremfløte

Salte crunch
1/2 dl kokos
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Brun Farin
1/4 ts salt
50 g smør, romtemperert

Pynt
revet sitronskall, gjerne usprøytet

Instruktioner

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.

Visp eggeplommer og melis luftig.

Varm sitronsaften i en kasserolle og ha i gelatinplatene. Smelt på svak varme.

Hell sitronblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen mens du visper. Tilsett sitronskallet.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Fordel i 6 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time.

Sett ovnen på 160 °C og lag crunchen. Ha alle ingrediensene i en bolle og arbeid dem sammen med hendene.

Spre deigen på en plate med bakepapir slik at det blir smuler. Stekes midt i ovnen i 10 min. La avkjøles.

Ved servering, ta ut sitronfromasjen, smuldre crunch over og pynt med revet sitronskall.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!