Sitronfromasj med salt crunch

Sitronfromasj med salt crunch er en frisk avslutning på festmåltidet. Lag sitronfromasjen dagen før, og smuldre crunchen over og pynt med revet sitronskall rett før servering.

6 glass

1,5 time

Karakter (0 st)

Ingredienser

3 gelatinplater
3 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
revet skall og saft av 1 sitron, gjerne usprøytet
3 dl kremfløte

Salte crunch
1/2 dl kokos
1 dl hvetemel
1 dl havregryn
2/3 dl Dansukker Brun Farin
1/4 ts salt
50 g smør, romtemperert

Pynt
revet sitronskall, gjerne usprøytet

Instruktioner

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 min.

Visp eggeplommer og melis luftig.

Varm sitronsaften i en kasserolle og ha i gelatinplatene. Smelt på svak varme.

Hell sitronblandingen i en tynn stråle ned i eggedosisen mens du visper. Tilsett sitronskallet.

Visp fløten og vend den inn i eggedosisen. Fordel i 6 glass, og sett i kjøleskapet i 1 time.

Sett ovnen på 160 °C og lag crunchen. Ha alle ingrediensene i en bolle og arbeid dem sammen med hendene.

Spre deigen på en plate med bakepapir slik at det blir smuler. Stekes midt i ovnen i 10 min. La avkjøles.

Ved servering, ta ut sitronfromasjen, smuldre crunch over og pynt med revet sitronskall.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.