Sitronkladdekake med bringebærmousse

Nydelig syrlig sitronkladdekake med deilig bringebærmousse. Denne saftige og kremete kaken er en perfekt avslutning på middagen.

ca. 10 kakestykker

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Sitronkladdekake
225 g smør
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
Saften av 2 sitroner
3 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
2 1/4 dl hvetemel
4 egg

Bringebærmousse
200 g bringebær 
3/4 dl Dansukker Sukker
1 gelatinplate
2 1/2 dl kremfløte

Pynt 
Ferske bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme.  Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.  Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron. Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.

Lag moussen. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Kok opp bringebærmosen med sukker. Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl. 

Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket. Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen. La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer. Sprøyt moussen på den kalde kaken og pynt med friske bær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.