Sitronkladdekake med bringebærmousse

Nydelig syrlig sitronkladdekake med deilig bringebærmousse. Denne saftige og kremete kaken er en perfekt avslutning på middagen.

ca. 10 kakestykker

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Sitronkladdekake
225 g smør
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
Saften av 2 sitroner
3 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
2 1/4 dl hvetemel
4 egg

Bringebærmousse
200 g bringebær 
3/4 dl Dansukker Sukker
1 gelatinplate
2 1/2 dl kremfløte

Pynt 
Ferske bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme.  Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.  Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron. Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.

Lag moussen. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Kok opp bringebærmosen med sukker. Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl. 

Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket. Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen. La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer. Sprøyt moussen på den kalde kaken og pynt med friske bær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelader

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter. Bruker du vårt Syltesukker, lager du din egen marmelade på noen minutter.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Bars med sjokoladetrekk

Vinterutflukter

Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.

Sitronterte

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell. La deg inspirere av de gode oppskriftene våre.

Krabbelurer

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. Prøv for eksempel å spre over litt sirup.

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!