Sitronkladdekake med bringebærmousse

Nydelig syrlig sitronkladdekake med deilig bringebærmousse. Denne saftige og kremete kaken er en perfekt avslutning på middagen.

ca. 10 kakestykker

PT55M

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sitronkladdekake
225 g smør
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
Saften av 2 sitroner
3 dl Dansukker Sukker
1 ss vaniljesukker
2 1/4 dl hvetemel
4 egg

Bringebærmousse
200 g bringebær 
3/4 dl Dansukker Sukker
1 gelatinplate
2 1/2 dl kremfløte

Pynt 
Ferske bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme.  Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.  Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron. Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.

Lag moussen. Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann. Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene. Kok opp bringebærmosen med sukker. Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl. 

Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket. Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen. La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer. Sprøyt moussen på den kalde kaken og pynt med friske bær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!