Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn - Oppskrifter

Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn

10 kakestykker 1,5 time + 5 timer i fryser
En lekker sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn. Kombinasjonen av seig og sprø pistasjebunn med kremet mangocurd og frisk, syrlig sitronsmak gjør denne kaken til en innertier.
Sitronostekake med mangocurd og pistasjebunn
Stemmer: (8stemmer)

Ingredienser

    Pistasjebunn

    • 2 eggehviter, 50 g
    • 1/4 dl Dansukker Sukker
    • 1/2 dl pistasjenøtter
    • 1/2 dl mandelmel
    • 1/2 krm salt
    • 1 dl Dansukker Økologisk Melis

    Mangocurd

    • 250 g mango, fryst
    • 2 egg
    • 2 dl Dansukker Syltesukker
    • 25 g smør

    Ostekake

    • 3 eggeplommer
    • 2 dl Dansukker Økologisk Melis
    • 2 msk Dansukker Glykosesirup
    • skallet av 1/2 sitron
    • 2 ss sitronsaft
    • 200 g kremost
    • 100 g crème fraîche 34 %
    • 3 dl kremfløte

    Sitronglasur

    • 1 gelatinark
    • 1 dl sitronsaft
    • 1 pasjonsfrukt
    • 1 1/2 dl Dansukker Eko Sukker
    • 2 ss Dansukker Glukosesirup

    Lag pistasjebunnen og mangocurden dagen før. Start med pistasjebunnen og sett ovnen på 175 °C varmluft.

    Visp eggehvitene og sukkeret til et fast skum. Finhakk pistasjenøttene og bland dem med mandelmel, salt og melis.

    Vend pistasjeblandingen forsiktig inn i skummet og rør til en jevn konsistens. Smør en rund form med 18 cm diameter og hell i røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

    Lag mangocurden. Tin mangoen og kjør den i mikser til den får en jevn konsistens. Hell mangoen i en tykkbunnet kasserolle sammen med egg og syltesukker. Sett kasserollen på platen og visp hele tiden til det begynner å tykne. Tilsett smøret i små klatter, og visp det inn i blandingen.

    Ta kasserollen av varmen og sil mangocurden gjennom en finmasket sil. La avkjøles og hell deretter curden i en rund silikonform med 18 cm diameter. Sett den i fryseren i minst 2 timer.

    Lag ostekaken. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett sitronskall, sitronsaft, kremost og crème fraîche. Visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

    Legg pistasjebunnen midt i en kake-/springform med 20 cm diameter. Ha gjerne plastfolie rundt, slik at kaken blir høy nok. Ta mangocurden ut av formen og legg den over pistasjebunnen.

    Hvis du bruker en kakeform uten bunn, bør du ha plastfolie under og rundt for å sikre at minst mulig av ostekaken havner utenfor. Hell over sitronostekaken slik at pistasjebunnen og mangocurden dekkes på toppen og langs sidene. Sett kaken straks i fryseren og la den stå der i ca. 3 timer.

    Gjør klar sitronglasuren. Bløtlegg gelatinarket i kaldt vann i ca. 5 minutter. Kok opp sitronsaft, pasjonsfruktsaft (uten frø), sukker og glykosesirup i en kasserolle. Legg i gelatinarket og kok opp igjen. Rør ut gelatinen i blandingen og la avkjøles.

    Ta ut ostekaken, hell over glasuren og la stå i fryseren i én time til.

    Ta ut kaken og fjern formen og plastfolien. La kaken stå i romtemperatur i 10–15 minutter før servering.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;