Sitronparfait på knekkbunn og sitronsaus

5 porsjoner

1 time + 6 timer i fryseren

Karakter (16 stk)

Ingredienser

Parfait
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet

Mandel- og havreknekk
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 ss hvetemel
2 ss kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 klype salt

Sitronsaus
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet
1 dl kremfløte

Pynt
Sitronmelisse

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Visp eggeplommer og muscovadorørsukker luftig i en bolle. Visp kremfløten, og tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Vend melet ned i eggedosisen.

Fordel røren i en silikonform med halvkuler eller annen valgfri form. Sett den i fryseren i minst 6 timer.

Lag imens mandel- og havreknekken. Finhakk mandlene, og rør sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte. Kok opp under omrøring. Legg klatter av røren på et bakepapir, og stek i ca. 5–8 minutter, til knekken har fått en gyllenbrun farge.

La knekken avkjøle helt, og bryt den deretter i biter.

Bland alle ingrediensene til sitronsausen i en tykkbunnet gryte, og kok opp. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Avkjøles.

Legg en bit knekk på en tallerken, og ta sitronparfaiten ut av formene. Legg parfaiten på knekken, og hell over litt sitronsaus. Strø over små knekkbiter, og pynt med en sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Øyetrøfler

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.