Sitronparfait på knekkbunn og sitronsaus

5 porsjoner

1 time + 6 timer i fryseren

Karakter (2 stk)

Ingredienser

Parfait
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet

Mandel- og havreknekk
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 ss hvetemel
2 ss kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 klype salt

Sitronsaus
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet
1 dl kremfløte

Pynt
Sitronmelisse

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Visp eggeplommer og muscovadorørsukker luftig i en bolle. Visp kremfløten, og tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Vend melet ned i eggedosisen.

Fordel røren i en silikonform med halvkuler eller annen valgfri form. Sett den i fryseren i minst 6 timer.

Lag imens mandel- og havreknekken. Finhakk mandlene, og rør sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte. Kok opp under omrøring. Legg klatter av røren på et bakepapir, og stek i ca. 5–8 minutter, til knekken har fått en gyllenbrun farge.

La knekken avkjøle helt, og bryt den deretter i biter.

Bland alle ingrediensene til sitronsausen i en tykkbunnet gryte, og kok opp. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Avkjøles.

Legg en bit knekk på en tallerken, og ta sitronparfaiten ut av formene. Legg parfaiten på knekken, og hell over litt sitronsaus. Strø over små knekkbiter, og pynt med en sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.