Sitronparfait på knekkbunn og sitronsaus

5 porsjoner

PT55M

1 time + 6 timer i fryseren

Karakter (44 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Parfait
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet

Mandel- og havreknekk
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 ss hvetemel
2 ss kremfløte
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 klype salt

Sitronsaus
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Lys Sirup
Saften av 1 sitron, gjerne usprøytet
1 dl kremfløte

Pynt
Sitronmelisse

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Visp eggeplommer og muscovadorørsukker luftig i en bolle. Visp kremfløten, og tilsett vaniljesukker og sitronsaft. Vend melet ned i eggedosisen.

Fordel røren i en silikonform med halvkuler eller annen valgfri form. Sett den i fryseren i minst 6 timer.

Lag imens mandel- og havreknekken. Finhakk mandlene, og rør sammen alle ingrediensene i en tykkbunnet gryte. Kok opp under omrøring. Legg klatter av røren på et bakepapir, og stek i ca. 5–8 minutter, til knekken har fått en gyllenbrun farge.

La knekken avkjøle helt, og bryt den deretter i biter.

Bland alle ingrediensene til sitronsausen i en tykkbunnet gryte, og kok opp. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til. Avkjøles.

Legg en bit knekk på en tallerken, og ta sitronparfaiten ut av formene. Legg parfaiten på knekken, og hell over litt sitronsaus. Strø over små knekkbiter, og pynt med en sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.