Ingredienser
150 g romtemperert smør
1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Sukker
2 egg
100 g sjokolade
200 g revet butternutgresskar
2 1/2 dl hvetemel
3 ts bakepulver
2 ts kanel
Glasur
2 dl Dansukker Melis
1 ss ferskpresset appelsinsaft
revet appelsinskall
Instruktioner
Sett ovnen på 175 °C.
Visp smør og de to sukkertypene porøst. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.
Smelt sjokoladen over vannbad, og sett den til side for å avkjøles.
Riv gresskaret og bland det inn i smørblandingen. Vend inn den smeltede sjokoladen.
Bland hvetemel, bakepulver og kanel, og vend dette inn i røren.
Smør en kakeform og hell i røren. Jevn ut overflaten med en slikkepott.
Stekes i nedre del av ovnen i ca. 45 minutter. Ta ut av ovnen, og la avkjøles i ca. 10 minutter. Hvelv kaken over på en rist, og la den avkjøles videre. Legg over et håndkle.
Lag glasuren ved å blande melis og ferskpresset appelsinsaft. Pynt kaken når den er helt kald.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.