Sjokolade- og havrekaker med peanøttfrosting

ca. 16 stykker

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Kaker
3 1/2 dl mel
4 ss kakao
225 g romtemperert smør
4 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
2 store egg
2 ts vaniljesukker
50 g hakket mørk sjokolade
1 ts bakepulver
1 1/4 ts havsalt
5 1/2 dl havregryn

Peanøttfrosting
2 ss romtemperert smør
2 dl Dansukker Melis
1 dl peanøttsmør naturell
3 ss melk
1/2 ts havsalt

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C.

Bland mel og kakao i en skål, og sett skålen til siden.

Visp smøret og muscovadorørsukkeret slik at det blir lyst og kremaktig.

Tilsett egg, vaniljesukker, bakepulver og salt. Bland godt.

Rør inn havregryn, mel, kakaoblandingen og den hakkede sjokoladen.

Rull små boller med en diameter på 2–3 cm, og legg disse på en plate med bakepapir. Trykk litt med fingrene eller håndflaten.

Stekes i rundt 10–12 minutter. La dem avkjøle seg godt.

Lag frostingen ved å tilsette romtemperert smør, melis, melk og salt i en skål. Visp sammen slik at frostingen blir lett og kremaktig.

Legg rundt 1 ts frosting på midten av en kake, og legg en annen kake over. Klem kakene forsiktig sammen slik at fyllet stikker frem i kantene.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.