Sjokolade og kokos-kake

Ca. 15 stykker

Karakter (2 stk)

Ingredienser

125 g smør eller margarin
1/2 dl Dansukker Brun Farin
3/4 dl Dansukker Melis
1 ss kakao
2 egg
3 1/4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 dl melk

Fyll
3 dl melk
1 dl semulegryn
75 g smør eller margarin
3/4–1 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
100 g kokosflak

Pynt
200 g hvit sjokolade
1 økologisk lime
1 økologisk sitron

Instruktioner

Visp sammen smør/margarin, de to sukkertypene og eggene med elektrisk visp i en bolle. Bland hvetemel, kakao og bakepulver, og vend dette inn i røren. Tilsett melken. Hell røren i en smurt springform, 24–26 cm i diameter. Stek midt i ovnen ved 180 °C (varmluftsovn 155 °C) i ca. 30 minutter. Avkjøl.

Bland melk, semulegryn og smør/margarin i en kasserolle, og la småkoke til det tykner. Tilsett de to sukkertypene og kokosen. Hell røren over bunnen.

Smelt sjokoladen over vannbad, og fordel den over kaken. Skyll lime og sitron, riv skallet og strø det over kaken. Settes i kjøleskap i minst 1 time.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.