Sjokoladecupcakes med marengstopping

Jeg ville lage skikkelig gode og saftige sjokoladecupcakes til helgen og resultatet ble disse godbitene pyntet med luftig marengstopping.
- Oppskrift Thea Bolstad

6-8 stk

Karakter (79 stk)

Ingredienser

1 egg, romtemperert
1 dl brunt sukker fra Dansukker
2 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1,5 dl hvetemel
25 g smør, smeltet
0,5 dl melk
50 g mørk sjokolade, hakket i biter

Instruktioner

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og brunt sukker til eggedosis. Rør deretter inn bakekakao og bakepulver, og ha i hvetemel. Bland i smeltet smør og melk. Tilslutt, ha sjokoladebiter i røren.

Fordel røren i muffinsformer og bruk gjerne et muffinsbrett til steking, slik at de ikke flyter utover. Stek ved 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Når cupcakene er avkjølte, kan du begynne å lage marengstoppingen.

Marengstopping:
1 eggehvite, romtemperert
60 g melis fra Dansukker
2 dråper sitronsaft

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe marengsen.

Ha eggehvite og sitrondråper i en bolle og visp til hvitt skum. Tilsett deretter melisen litt etter litt, og visp til stiv marengs.

Ha deretter marengsen i en sprøytepose med en tipp (for eksempel en 1M-tipp) for å pynte cupcakene. Det er også mulig å bruke en skje og smøre marengsen på toppen av cupcakene.

Tilslutt brukte jeg en creme brûlée brenner til å gi marengsen litt farge på toppen. Dette er helt valgfritt, og du kan fint beholde marengsen hvit også :-)

Da er det bare å servere de luftige sjokoladecupcakene med marengstopping.

Oppbevar tildekket i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Syltede sommergrønnsaker

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Plommepai

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.