Ingredienser
1 egg, romtemperert
1 dl brunt sukker fra Dansukker
2 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1,5 dl hvetemel
25 g smør, smeltet
0,5 dl melk
50 g mørk sjokolade, hakket i biter
Instruktioner
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og brunt sukker til eggedosis. Rør deretter inn bakekakao og bakepulver, og ha i hvetemel. Bland i smeltet smør og melk. Tilslutt, ha sjokoladebiter i røren.
Fordel røren i muffinsformer og bruk gjerne et muffinsbrett til steking, slik at de ikke flyter utover. Stek ved 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Når cupcakene er avkjølte, kan du begynne å lage marengstoppingen.
Marengstopping:
1 eggehvite, romtemperert
60 g melis fra Dansukker
2 dråper sitronsaft
Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe marengsen.
Ha eggehvite og sitrondråper i en bolle og visp til hvitt skum. Tilsett deretter melisen litt etter litt, og visp til stiv marengs.
Ha deretter marengsen i en sprøytepose med en tipp (for eksempel en 1M-tipp) for å pynte cupcakene. Det er også mulig å bruke en skje og smøre marengsen på toppen av cupcakene.
Tilslutt brukte jeg en creme brûlée brenner til å gi marengsen litt farge på toppen. Dette er helt valgfritt, og du kan fint beholde marengsen hvit også :-)
Da er det bare å servere de luftige sjokoladecupcakene med marengstopping.
Oppbevar tildekket i kjøleskap.
- Oppskrift Thea Bolstad - www.mylittlekitchen.no
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting
Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.