Sjokoladecupcakes med marengstopping

Jeg ville lage skikkelig gode og saftige sjokoladecupcakes til helgen og resultatet ble disse godbitene pyntet med luftig marengstopping.
- Oppskrift Thea Bolstad

6-8 stk

Karakter (76 stk)

Ingredienser

1 egg, romtemperert
1 dl brunt sukker fra Dansukker
2 ss bakekakao
1 ts bakepulver
1,5 dl hvetemel
25 g smør, smeltet
0,5 dl melk
50 g mørk sjokolade, hakket i biter

Instruktioner

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og brunt sukker til eggedosis. Rør deretter inn bakekakao og bakepulver, og ha i hvetemel. Bland i smeltet smør og melk. Tilslutt, ha sjokoladebiter i røren.

Fordel røren i muffinsformer og bruk gjerne et muffinsbrett til steking, slik at de ikke flyter utover. Stek ved 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Når cupcakene er avkjølte, kan du begynne å lage marengstoppingen.

Marengstopping:
1 eggehvite, romtemperert
60 g melis fra Dansukker
2 dråper sitronsaft

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe marengsen.

Ha eggehvite og sitrondråper i en bolle og visp til hvitt skum. Tilsett deretter melisen litt etter litt, og visp til stiv marengs.

Ha deretter marengsen i en sprøytepose med en tipp (for eksempel en 1M-tipp) for å pynte cupcakene. Det er også mulig å bruke en skje og smøre marengsen på toppen av cupcakene.

Tilslutt brukte jeg en creme brûlée brenner til å gi marengsen litt farge på toppen. Dette er helt valgfritt, og du kan fint beholde marengsen hvit også :-)

Da er det bare å servere de luftige sjokoladecupcakene med marengstopping.

Oppbevar tildekket i kjøleskap.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.