Sjokoladecupcakes med marengstopping

6-8 stk
Jeg ville lage skikkelig gode og saftige sjokoladecupcakes til helgen og resultatet ble disse godbitene pyntet med luftig marengstopping.
- Oppskrift Thea Bolstad
Sjokoladecupcakes med marengstopping
Stemmer: (37stemmer)

Ingredienser

  • 1 egg, romtemperert
  • 1 dl brunt sukker fra Dansukker
  • 2 ss bakekakao
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 dl hvetemel
  • 25 g smør, smeltet
  • 0,5 dl melk
  • 50 g mørk sjokolade, hakket i biter

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe sammen egg og brunt sukker til eggedosis. Rør deretter inn bakekakao og bakepulver, og ha i hvetemel. Bland i smeltet smør og melk. Tilslutt, ha sjokoladebiter i røren.

Fordel røren i muffinsformer og bruk gjerne et muffinsbrett til steking, slik at de ikke flyter utover. Stek ved 200 grader midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist. Når cupcakene er avkjølte, kan du begynne å lage marengstoppingen.

Marengstopping:
1 eggehvite, romtemperert
60 g melis fra Dansukker
2 dråper sitronsaft

Bruk en håndmikser eller kjøkkenmaskin til å vispe marengsen.

Ha eggehvite og sitrondråper i en bolle og visp til hvitt skum. Tilsett deretter melisen litt etter litt, og visp til stiv marengs.

Ha deretter marengsen i en sprøytepose med en tipp (for eksempel en 1M-tipp) for å pynte cupcakene. Det er også mulig å bruke en skje og smøre marengsen på toppen av cupcakene.

Tilslutt brukte jeg en creme brûlée brenner til å gi marengsen litt farge på toppen. Dette er helt valgfritt, og du kan fint beholde marengsen hvit også :-)

Da er det bare å servere de luftige sjokoladecupcakene med marengstopping.

Oppbevar tildekket i kjøleskap.