Sjokoladedyppede marengser

40 små marengser

Karakter (0 st)

Ingredienser

3 eggehviter
2 dl Dansukker Sukker
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Melis

Med konjakk
1 ss konjakk
100 g smeltet hvit sjokolade
100 g hakkede pistasjnøtter

Med peppermynte
3 dråper peppermynte
100 g smeltet mørk sjokolade
50 g ristede hasselnøtter, hakket

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C.
Bland eggehvite, sukker og muscovadorørsukker i en rustfri bolle. Sett bollen i vannbad (over kokende vann). Visp for hånd til sukkerkrystallene har smeltet. Kjenn på eggehviten mellom fingrene, den skal være helt glatt.
Ta bollen ut av vannbadet, og visp marengsmassen lenge med elektrisk visp på høy hastighet til den er avkjølt. Tilsett melis mens du visper.
Del røren, og tilsett henholdsvis konjakk og peppermynte i hver sin halvdel av røren.
Sprøyt ut små topper på et brett med bakepapir, og stek i ovnen i 2–3 timer eller til toppene er tørre.
Dypp konjakkmarengsene i hvit sjokolade og hakkede pistasjnøtter. Dypp myntemarengsene i mørk sjokolade og hakkede, ristede hasselnøtter.
Oppbevares i en lufttett boks.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.