Sjokoladefondant

6 ildfaste porsjonsformer av crème brulée-typen

Karakter (32 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

100 g smør
150 g mørk kvalitetssjokolade
2 egg
2 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
2 ss hvetemel
1/2 ts malt ingefær
Smør + sukker til formene
Tranebær eller andre bær til servering

Instruktioner

Smelt smøret i en gryte, og ta gryten av platen.

Bryt sjokoladen i biter, og la den smelte i smøret.

Visp egg, eggeplommer og sukker i en bolle.

Rør inn melet, og tilsett deretter sjokolade- og smørblandingen.

Rør til en jevn og blank krem.

Smør formene og strø dem med sukker.

Fordel røren i formene. Frem til dette trinnet kan du forberede.

Sett ovnen på 200 °C, og sett inn formene midt i ovnen.

Stek dem i 6-8 min. Pass nøye på så de ikke blir overstekt. Midten skal være myk og rennende.

Server dem umiddelbart med litt is eller krem og valgfri type bær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.