Sjokoladekake i langpanne med innkokte klementiner

20 porsj.
Sjokoladekake i langpanne med innkokte klementiner
Stemmer: (28stemmer)

Ingredienser

  • 8 egg
  • 12 dl Dansukker Sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts salt
  • 3 dl kakao
  • 6 dl hvetemel
  • 400 g smeltet smør

Tilbehør

  • 10 klementiner
  • 5 dl Dansukker Lys Sirup
  • 3 dl vann
  • 3 kanelstenger
  • 9 stjerneanis
  • 1 ts vaniljesukker
  • Pisket krem

Visp egg og sukker godt sammen. Bland sammen de tørre ingrediensene, og rør dem inn i eggeblandingen. Tilsett det smeltede smøret. Hell deigen i en langpanne med smurt bakepapir. Stek på nederste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Skrell klementinene nøye, fjern så mye som mulig av det hvite. Del klementinene i båter. Bland lys sirup, vann og krydder i en kjele og kok opp. Ha i klemtinene og slå av varmen på platen, men la kjelen stå der til det har blitt kaldt. Server kaken med klementinene og litt pisket krem.

Ønsker du ikke klementiner til kaken, kan du lage en lekker kokostosca isteden

600 g kokosmasse
5 dl Dansukker Sukker
3 dl Dansukker Lys Sirup
5 dl kremfløte
200 g margarin

Bland sammen ingrediensene til toscaen i en kjele og la det småkoke under omrøring i 5 minutter. Bre toscarøren på kaken etter 25 minutters steking, og stek i 10 minutter til. Avkjøl kaken før den skjæres i ruter. Legg kakestykkene i en boks med matpapir mellom hvert lag. Rutene kan gjerne fryses.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker