Sjokoladekarameller

Hjemmelagde sjokoladekarameller hører julen til, men smaker selvsagt uimotståelig godt året rundt. Ta en enkel kuletest for å sjekke at sjokoladekaramellene får riktig konsistens. Les mer i oppskriften nedenfor.

ca. 20–25 stk.

40 minutter

Karakter (14 st)

Ingredienser

2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
4 ss Dansukker Glykosesirup
1 dl Dansukker Sukker
2 ss kakao

Valgfri smakstilsetning
1/2 finhakket chili
60 g knuste polkagriser
50 g knuste tyrkisk pepper-drops
2 ts malt kardemomme
folie
smørpapir

Instruktioner

Bland samtlige ingredienser i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett ønsket smakstilsetning.

Kok på svak varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det enkleste er å bruke et husholdningstermometer. Ellers kan du gjøre en kuletest. Drypp litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar.

Tøm massen over på smurt folie. La sjokoladekaramellen avkjøles. Klipp i biter og pakk inn i smørpapir.

Tips. Pynt chilikaramellene med chiliflak for å få litt sterkere smak.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.