Sjokoladekarameller

Hjemmelagde sjokoladekarameller hører julen til, men smaker selvsagt uimotståelig godt året rundt. Ta en enkel kuletest for å sjekke at sjokoladekaramellene får riktig konsistens. Les mer i oppskriften nedenfor.

ca. 20–25 stk.

40 minutter

Karakter (16 stk)

Ingredienser

2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
4 ss Dansukker Glykosesirup
1 dl Dansukker Sukker
2 ss kakao

Valgfri smakstilsetning
1/2 finhakket chili
60 g knuste polkagriser
50 g knuste tyrkisk pepper-drops
2 ts malt kardemomme
folie
smørpapir

Instruktioner

Bland samtlige ingredienser i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett ønsket smakstilsetning.

Kok på svak varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det enkleste er å bruke et husholdningstermometer. Ellers kan du gjøre en kuletest. Drypp litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar.

Tøm massen over på smurt folie. La sjokoladekaramellen avkjøles. Klipp i biter og pakk inn i smørpapir.

Tips. Pynt chilikaramellene med chiliflak for å få litt sterkere smak.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.