Sjokoladekarameller

ca. 20–25 stk. 40 minutter
Hjemmelagde sjokoladekarameller hører julen til, men smaker selvsagt uimotståelig godt året rundt. Ta en enkel kuletest for å sjekke at sjokoladekaramellene får riktig konsistens. Les mer i oppskriften nedenfor.
Sjokoladekarameller
Stemmer: (8stemmer)

Ingredienser

  • 2 dl kremfløte
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 4 ss Dansukker Glykosesirup
  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 2 ss kakao

Valgfri smakstilsetning

  • 1/2 finhakket chili
  • 60 g knuste polkagriser
  • 50 g knuste tyrkisk pepper-drops
  • 2 ts malt kardemomme
  • folie
  • smørpapir

Bland samtlige ingredienser i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett ønsket smakstilsetning.

Kok på svak varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det enkleste er å bruke et husholdningstermometer. Ellers kan du gjøre en kuletest. Drypp litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar.

Tøm massen over på smurt folie. La sjokoladekaramellen avkjøles. Klipp i biter og pakk inn i smørpapir.

Tips. Pynt chilikaramellene med chiliflak for å få litt sterkere smak.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker