Sjokoladekarameller

Hjemmelagde sjokoladekarameller hører julen til, men smaker selvsagt uimotståelig godt året rundt. Ta en enkel kuletest for å sjekke at sjokoladekaramellene får riktig konsistens. Les mer i oppskriften nedenfor.

ca. 20–25 stk.

PT40M

40 minutter

Karakter (38 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
4 ss Dansukker Glykosesirup
1 dl Dansukker Sukker
2 ss kakao

Valgfri smakstilsetning
1/2 finhakket chili
60 g knuste polkagriser
50 g knuste tyrkisk pepper-drops
2 ts malt kardemomme
folie
smørpapir

Instruktioner

Bland samtlige ingredienser i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett ønsket smakstilsetning.

Kok på svak varme i ca. 20 minutter, til termometeret viser 120 °C. Det enkleste er å bruke et husholdningstermometer. Ellers kan du gjøre en kuletest. Drypp litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar.

Tøm massen over på smurt folie. La sjokoladekaramellen avkjøles. Klipp i biter og pakk inn i smørpapir.

Tips. Pynt chilikaramellene med chiliflak for å få litt sterkere smak.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.